Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Газонаповнюючі компресорні станції забезпечать економію коштів та збереження екології

30 вересня 2011 - 09:23

Газонаповнюючі компресорні станції забезпечать економію коштів та збереження екології

У рамках засідання регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при голові облдержадміністрації відбулася презентація пілотного проекту з розвитку мережі автомобільних газонаповнюючих компресорних станцій (АГНКС) у районах та містах області.

Як підкреслив заступник голови ОДА Петро Гончарук, керівники районів та міст обласного значення мають знати про всі проекти, які входять на територію регіону. Проект з будівництва мережі АГНСК – один з них.

- Це ноу-хау в країні. Ми зараз ведемо перемовини, щоб цей пілотний проект реалізовувався на території нашої області, - повідомив голова обласної державної адміністрації Борис Петров.

Про переваги та особливості переходу автомобільного транспорту з бензину на метан поінформував генеральний директор російського ЗАТ «Єврогаз» Євген Кюнстлер.

Зокрема, він повідомив, що в області планують побудувати 22 автомобільні газонаповнювальні станції. За словами генерального директора російського ЗАТ «Єврогаз» цього цілком вистачить, щоб заправляти 120-150 одиниць транспорту.

Серед основних переваг переходу на метан – економія витрат та збереження екології.

У разі переходу бюджетного транспорту на метан вже через рік затрати на автопарк зменшаться у 3 – 3,5 раза. Крім того, метан не забруднює атмосферу, що дуже важливо для нашого промислового регіону. Також завдяки сучасним системам його неможливо вкрасти.

- Чи зрозуміла вам економічна доцільність цього проекту? Чи потрібен нам в області такий проект? – звернувся до присутніх очільник регіону. Керівники територій висловили переконання, що проект дуже цікавий і, враховуючи постійне подорожчання бензину, вкрай необхідний не тільки для бюджетної сфери, але й для пересічних громадян, адже  дозволить суттєво економити кошти на транспортні витрати. Зазвичай ціна на метан складає 50% від ціни на бензин. Крім того, у країнах, де транспорт переходить на метан, встановлюється гранична регульована ціна цього палива.

За підсумками обговорення Борис Петров повідомив Євгену Кюнстлеру про те, що обласна влада зацікавлена в реалізації таких економічних та екологічних проектів та запевнив, що компанія матиме всю необхідну підтримку при реалізації проекту на території нашого регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни