Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комплексне енергозбереження шкіл можливо завдяки співпраці області з Проектом ЕС/ПРООН

9 вересня 2011 - 13:18

У Запорізькій області у липні почалася реалізація ІІ фаза Проекту ЕС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Про перші підсумки цієї роботи поінформував координатор Проекту у Запорізькій області Олександр Рябий.

Враховуючи те, що Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» впроваджується за сприяння обласної державної адміністрації на запитання журналістів також відповіли начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський та заступник начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Ганна Кузнєцова.

Як повідомив координатор Проекту ЕС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Запорізькій області Олександр Рябий, для подальшої співпраці з Проектом обрано дев’ять районів. Зокрема, Бердянський, Гуляйпільський, Кам’янсько-Дніпровський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський, Якимівський. Також відібрано три резервні райони – Веселівський, Михайлівський та Василівський.

- Особливість проекту полягає у тому, що громада сама обирає пріоритет фінансування. А також розробляє проект, акумулює кошти, обирає підрядника, відстежує хід робіт та звітує про проведену роботу, - підкреслив О. Рябий.

Як і раніше пріоритетами фінансування залишається охорона здоров’я, охорона навколишнього природного середовища, водопостачання та водовідведення. Крім того, оновлено напрямок енергозбереження. Відтепер у будинках соціальної сфери не просто замінюватимуть вікна та двері, але й проводитимуть повне відновлення приміщень шляхом встановлення альтернативних котлів, сонячних батарей та ін.

- В області відсутні школи, де впроваджена цілісна система енергозберігаючих технологій, які дозволять економити до 60% тепла. Цей проект надає реальні можливості кардинально змінити ситуації, - зазначив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, окреслюючи переваги Проекту.

Враховуючи важливість та велику вартість реалізації напрямку енергозбереження керівництво Проекту прийняло рішення фінансувати не 50% від собівартості таких проектів, а 70%.

Загалом, завдяки співпраці з проектом свої ініціативи зможе реалізувати 41 громада. Сума, яка буде виділена ЕС/ПРООН мінімально складе 550 тис. доларів. У разі успішної співпраці Проект збільшить фінансування із резервного фонду.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі