Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Специфіку впровадження Стратегії регіонального розвитку вдосконалюють

7 вересня 2011 - 08:27

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань специфіки впровадження Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року.

Як повідомлялося раніше, обласна державна адміністрація виконує три великі моніторинги – Стратегії регіонального розвитку, виконання пріоритетних напрямків розвитку ОДА та оцінки результатів діяльності обласної виконавчої влади для КМУ. Враховуючи те, що більшість показників у цих звітах ідентичні, заступник голови ОДА Петро Гончарук висловив переконання у тому, що доцільно об’єднати всі ці звіти в один документ, а потім, відповідно до потреби, з нього брати інформацію. Для того, щоб досягти цієї мети керівництво обласної виконавчої влади звернулося до партнерів проекту Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток» з проханням проаналізувати можливості поєднання цих великих документів.

Відповідна робота була проведена експертом проекту партнерства «Канада - Україна» Віталієм Лисенко, який у ході наради поділився підсумками з учасниками заходу.

Так, за словами В. Лисенко, об’єднати звіти по Стратегії регіонального розвитку, Пріоритетах роботи та Оцінці результатів діяльності обласної виконавчої влади цілком реально. Для цього необхідно створити єдину базу даних, до якої буде дистанційний доступ всіх учасників процесу. База даних має бути розміщена в Інтернеті або у локальній мережі. Роботу бази даних координуватиме адміністратор. При цьому важливо всі процеси збору та внесення даних автоматизувати.

Також представник проекту поінформував про можливі механізми досягнення цієї мети.

- Це дуже важлива робота. Всі, управління, які мають звітні дані повинні добре ознайомитись як з самою Стратегією так і з даними проаналізованими Віталєм Лисенко, -підкреслив заступник голови облдержадміністрації. Також Петро Гончарук наголосив, що всі відповідальні управління мають обов’язково приходити на такі наради: «В нас не має ані часу, ані можливостей для кожного управління персонально доносити нову інформацію. Всі мають бути присутніми та вникати у тему». Це зауваження напряму стосувалося управління житлово-комунального господарства ОДА, представників якого на нараді не було.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі