Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільське господарство регіону - у колі інтересів представників Південнокорейського конгломерату Lotte Group

5 вересня 2011 - 09:29

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів зустріч з делегацією південнокорейського конгломерату Lotte Group, яку очолив директор Lotte International Чул Кі Баік.

Від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова на Запорізькій землі високих гостей привітав заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Lotte Group – одна з найбільших продовольчих та торгівельних груп у Кореї та Японії, яка розширює співпрацю з іншими державами, зокрема з Російською Федерацією та Україною.

- Ми готові до діалогу та подальшої взаємовигідної співпраці з вами. На цю зустріч запрошені керівники Новомиколаївського, Куйбишевського, Оріхівського, Чернігівського  районів та міста Мелітополь, що свідчить про зацікавленість цих територій у співробітництві, - повідомив посадовець.

Однак, насамперед Петро Гончарук попросив директор Lotte International Чул Кі Баік окреслити та конкретизувати пріоритетні напрямки, які найбільше цікавлять інвесторів.

Директор Lotte International Чул Кі Баік повідомив, що на Україні вони мають багато інтересів, але головне з них - сільське господарство, зокрема, вирощування пшениці та сої.

- Україна одна з найбільш перспективних країн щодо розвитку сільського господарства. Ми вивчили всі регіони вашої країни, однак у цьому напрямку нас зацікавив саме ваш край, - пояснив представник компанії. Також він повідомив, що мінімальна площа земельної ділянки, яка необхідна для їм для засівання – п’ять тисяч гектарів.

З’ясувавши поточні питання заступник голови обласної державної адміністрації запропонував представникам південнокорейського конгломерату наступну співпрацю.

- Ми підготуємо та направимо вам пакет пропозицій, де будуть викладені наші можливості у тих напрямках, які вас цікавлять. Ви детально ознайомитесь з ними і при наступному візиті здійсните ряд поїздок безпосередньо у райони області, які оберете для подальшого співробітництва, - звернувся до представників делегації П. Гончарук.

Ця пропозиція була підтримана обома сторонами. Тож, найближчим часом території області мають підготувати та надати управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації свої пропозиції.

 

Довідково: У компанії Lotte Group працюють понад 60 тисяч працівників, які зайняті у таких галузях як виробництво цукерок, напоїв, готельна індустрія, швидке харчування, роздрібна торгівля, фінансові послуги, хімічна промисловість, електроніка, інформаційні технології, будівництво та багато іншого.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі