Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Житло для молоді стає доступнішим

2 вересня 2011 - 09:07

Житло для молоді стає доступнішим

Члени координаційної ради з питань  молодіжної політики при  голові облдержадміністрації підтримали проект Закону України «Про особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом», повідомив голова регіонального представництва Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву у Запорізькій області Костянтин Попов. Цей Закон визначає правові, організаційні та економічні особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом, регулювання відповідних правовідносин. Документ також фіксує визнання забезпечення молоді житлом пріоритетом діяльності держави і регулює  створення ефективних фінансово-кредитних механізмів, що забезпечують економічну доступність житла для молоді. Разом з тим  він визначає запровадження механізму участі молоді, органів місцевого самоврядування та держави у фінансуванні будівництва та придбання житла для молоді.

Законом обумовлюються забезпечення масового будівництва якісного та недорогого житла зокрема через розвиток малоповерхового будівництва; здійснення будівництва житла із застосуванням новітніх технологій на основі типових проектів із використанням місцевої сировини, матеріалів і виробів вітчизняного виробництва, а також надання пільгових довгострокових державних кредитів на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла за рахунок державного та місцевих бюджетів; іпотечне пільгове кредитування за рахунок власних та залучених коштів Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

- У нашому регіоні ведеться конкретна робота у цьому напрямку, підтвердив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. -  Нещодавно було введено в експлуатацію другу чергу житлового будинку  у Мелітополі: з 16 квартир, ключі від яких щасливим власникам вручав особисто голова облдержадміністрації Борис Петров,  9(!) були отримані   завдяки  молодіжним пільговим кредитам, наданим із державного, обласного та місцевого бюджетів.

На доступне житло цього року  для Запорізької області  відкриті асигнування в обсязі  800 тис грн. на  заплановані об’єкти  у Михайлівці (30 квартир) та у Токмаку (10 квартир). Крім того, зокрема, у Михайлівці місцевій молоді  забезпечена допомога  обласного фонду  підтримки індивідуального  житлового будівництва на селі в обсязі 30% вартості будівництва. Така практика  в Україні запроваджується вперше.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі