Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Увага! Введено декларування наявності цукру

30 серпня 2011 - 13:56

Відповідно до Закону України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" (зі змінами та доповненнями) в Україні з 1 вересня 2011 року запроваджується декларування наявності цукру. Постановою Кабінету Міністрів України від 10 серпня 2011 р. № 851 "Про затвердження Порядку декларування наявності цукру" затверджений Порядок декларування наявності цукру.
Декларування наявності цукру є обов'язковим для всіх суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форми власності, які виробляють цукор і зберігають його для подальшої реалізації, здійснюють оптову чи роздрібну торгівлю цукром.
Дані про суб'єктів підприємницької діяльності та обсяг цукру, що перебуває у їх власності, зазначені у відповідній декларації, є конфіденційними.
Суб'єкти підприємницької діяльності несуть відповідальність за повноту і достовірність даних, зазначених у декларації про обсяг цукру, що перебуває у їх власності, відповідно до законів.
Декларуванню підлягає цукор білий (ДСТУ 4623:2006), у тому числі цукор білий кристалічний, пресований, сахароза для шампанського, цукрова пудра та інший цукор.
Декларації складаються щомісяця станом на 01 число з наростаючим підсумком у двох примірниках і до 5 числа кожного місяця подаються декларантами м. Запоріжжя для реєстрації тимчасово, до створення територіального органу Держсільгоспінспекції, до інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Запорізької обласної державної адміністрації, а в районах сільської місцевості та містах обласного значення до управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій.
Декларація подається за місцем зберігання цукру і зберігається три роки. Перший примірник знаходиться у суб’єктів зберігання цукру, а другий у інспектора якості.
Суб’єкти господарювання, які не мали цукру на початок звітного періоду, але здійснювали операції з цукром у період між звітними датами, надають декларацію з відображенням обсягів надходження та використання протягом цього періоду.
При всіх змінах і допущених помилках в деклараціях суб'єкти господарювання повинні надавати інспектору якості пояснювальну записку.
У пояснювальній записці вказувати на помилки, які спричинили за собою зміни в деклараціях за кількістю цукру в сторону зменшення, або збільшення.

У разі неподання або несвоєчасного подання суб'єктами підприємницької діяльності декларації про обсяг цукру, що перебуває у їх власності, чи зазначення у декларації неповних або недостовірних даних з таких суб'єктів стягується штраф у розмірі від десяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

По всім питанням, що стосуються декларування обсягів цукру звертатися до інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації за адресою: м. Запоріжжя, пр. Леніна, 164, кабінети 770 та 777, телефони для довідок: 224-62-74, 239-03-26.

Читайте також

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року