В області тривають продовольчі ярмарки, продукцію на яких реалізовують переважно виробники сільгосподарчої продукції. За рахунок відсутності умов для збільшення ціни товару та насичення ринку продуктами харчування в достатній кількості, реалізаторам вдається стримувати ціни на основні продукти харчування. Це наводить на необхідність продовжувати позитивний досвід в організації продуктових ярмарків в регіоні.
Тему ціни на продукти харчування обговорювали сьогодні на нараді в обласній державній адміністрації,яку провів очільник області Борис Петров. Так, за даними, які оприлюднила начальник Головного управління економіки Елла Слепян, ціни в області на основні продукти харчування – хліб соціальних сортів, макаронні вироби, яйця курячі залишаються одними з найнижчих в Україні. У цій групі товарів Запорізька область посідає місце у першій п’ятірці з поміж інших регіонів. Задовільні показники залишаються також в овочевій групі продовольства. У свою чергу, начальник Головного управління агропромислового розвитку Володимир Журавльов звітував голові облдержадміністрації про результати проведених в регіоні ярмарок. За вихідні понад 100 виробників продуктових товарів, які взяли участь у ярмарках, реалізували продукції на понад 300 тисяч гривень. Це переважно продукти овочевої та фруктової групи, ціни на які були нижчими у порівнянні з іншими ринками та точками реалізації в регіоні. Так, яйця курячі реалізовувалися за ціною 6 – 6,5 грн. за десяток, олія соняшникова – 12 гривень за літр, картопля 3,2 – 3,5 гривень за кілограм, цибуля 2,5-3 гривні за кілограм і т.д.
Голова обласної державної адміністрації Борис Петров звернув увагу на необхідності не лише продовжити практику проведення ярмарків, а й докладати усіх зусиль для насичення ринку тими продуктами, ціни на які традиційно підвищуються в цей період, а також збільшення кількості учасників продовольчих ярмарок.
Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації