Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ВАТ «Укрграфіт» та ВАТ «Запоріжжяобленерго» досягли принципової домовленості

19 серпня 2011 - 15:33

ВАТ «Укрграфіт» та ВАТ «Запоріжжяобленерго» досягли принципової домовленості

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин провів нараду з керівництвом ВАТ «Укрграфіт» та ВАТ «Запоріжжяобленерго» з метою вирішення спірних питань, які виникли у зв’язку з енергозабезпеченням підприємства.

Як зазначив генеральний директор ВАТ «Укрграфіт» Сергій Кутузов, підприємство щорічно отримує близько 270 млн кВт/ч електроенергії і протягом вже 15 років не має боргів. Проте за тарифом першого класу отримує лише 72% електроенергії з власної підстанції «Графіт». Інші   28 % - з підстанцій «Електродна» та «Алюмінієва» підприємство отримує за тарифом другого класу. Протягом  кількох років підприємство намагається вирішити цю проблему  шляхом зміни системи електропостачання, але ніяк не може отримати від «Запоріжжяобленерго» погодження технічних умов. Це не дозволяє також реалізувати і план «Укрграфіту» щодо будівництва за рахунок японських інвесторів нового цеху прямої графітації, що мало б більше ніж в 1,5 раза  зменшити затрати електроенергії на виробництво.

- Ми всі маємо розуміти, що проблема насамперед полягає в постійному зростанні ціни на електроенергію, – зазначив Олексій Литвин. – Саме звідси випливає поняття диференційованого тарифу. Проте тариф для населення зростає значно повільніше, ніж для підприємств, які фактично платять і за себе, і за населення. Але такий підхід має дуже негативні наслідки для промисловості. Ми вже маємо приклад ЗАЛКу. Хіба цього не досить?

У ході дискусії керівництво  ВАТ «Укрграфіт» та ВАТ «Запоріжжяобленерго» досягли домовленості щодо організації спільної роботи  з прискорення вирішення цього проблемного питання

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни