Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Гаряча» лінія завжди на зв’язку з підприємцями

9 серпня 2011 - 08:52

«Гаряча» лінія завжди на зв’язку з підприємцями

«Гаряча» лінія для підприємців, відкрита за ініціативи голови облдержадміністрації Бориса Петрова, продовжує роботу. Її результативність та оперативність вже відчули ті, хто звернувся.

На думку керівника регіону, відкриття такої лінії має сприяти контакту влади і бізнесу.

- Вважаю, що така можливість - практично напряму звернутися до голови облдержадміністрації, який може дати відповідне доручення і проконтролювати його виконання, - необхідна для підприємців. Я б радив підприємцям не соромитися нею скористатися, - заявив свого часу Борис Петров.

Коли планувалося відкриття «гарячої» лінії, передбачалося, що вона послужить дієвим механізмом для захисту від недобросовісних працівників контролюючих органів, місцевого самоврядування, усіх, хто заважає бізнесу розвиватися. Ця мета, як з'ясувалося, досяжна навіть без  безпосереднього контакту.

За словами спеціалістів управління регуляторної політики та підприємництва Головного управління економіки ОДА, на «гарячу» лінію телефонують підприємці з подякою за те, що вона працює. Вони розповідають: одна лише згадка про наміри звернутися до голови облдержадміністрації діє на деяких чиновників як витверезник. Відповіді на їхні питання, які не надавалися місяцями, відразу ж готувалися і оперативно надсилалися адресатам.

Час від часу фахівцям облдержадміністрації доводиться захищати заявників від морального тиску з боку деяких представників контролюючих та правоохоронних органів.

Серед частих порад, яку дають під час проведення «гарячої» лінії - завжди залишати у себе копію листування, у тому числі і листів, які направляються в різні інстанції. При цьому обов'язково необхідно мати  підтвердження отримання вашого листа, наприклад, відповідні відмітки на копії або квитанції про поштове відправлення.

На жаль, не дотримання цього простого правила призводить до виникнення дебатів і конфліктів. Наприклад, один із заявників поскаржився, що керівництвом ринку йому було в усному порядку обіцяно додаткове місце для торгівлі, але так і не було надано.

Крім того, на думку спеціалістів управління регуляторної політики та підприємництва, підприємці не завжди використовують повною мірою місцевий ресурс. Якщо якась нижча ланка дає збій, то це зовсім не означає, що з проблемою не можуть розібратися керівники міста чи району.

Нагадуємо, підприємці Запорізької  області мають змогу зателефонувати на гарячу лінію щодня по буднях  з 10 до 12 години за номером  061 224 66 22.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.