Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області знизилися ціни на продовольчому ринку

8 серпня 2011 - 14:46

В  області знизилися ціни на продовольчому ринку

Зниження цін на споживчому ринку Запорізької області за липень склало 2 %, в середньому по Україні – 1,3%. Про це  під час оперативної наради в облдержадміністрації повідомила заступник начальника  головного управління економіки ОДА Марина Драздович. За оперативними даними, Запорізький регіон за  цим показником посідає найвищу, 27 позицію, серед областей України.

Зниження цін на споживчому ринку зумовлено передусім здешевленням продовольчих товарів, зокрема, овочевої групи -  на 4,2 %. Для порівняння: в Україні ціни знизилися в середньому на 2,6%. Загальний же індекс продовольчих цін в регіоні за 7 місяців поточного року склав 103,8 %. Вперше за кілька місяців індекс споживчих цін в Запорізькій області став нижчий за середньоукраїнський показник за цей період – 104,6%.

Разом з тим, ГУ економіки облдержадміністрації повідомляє, що у щоквартальному рейтингу регіонів  не враховуються темпи зростання заборгованості за комунальні послуги, а також сам рівень оплати комунальних послуг. При цьому за результатами першого півріччя по тарифах на послуги  ЖКГ  Запорізька область посідає  4 позицію.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також