Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Перш ніж здійснювати конкретні дії, ми мали провести моніторинг існуючої ситуації»

8 серпня 2011 - 09:00

Борис Петров: «Перш ніж здійснювати конкретні дії, ми мали провести моніторинг існуючої ситуації»

Доручення голови облдержадміністрації щодо моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги в регіоні майже на 100% відпрацьоване територіями та профільними службами.

Можливість зменшення тарифів у містах Токмак та Приморськ, пропозиції до Кабінету Міністрів щодо діяльності міського водоканалу в обласному центрі  - це частина результатів роботи групи з моніторингу тарифів на житлово-комунальні послуги в регіоні.

Згідно з попередніми підсумками роботи групи, на більшості підприємств діючі тарифи є обґрунтованими. Але зафіксовано й випадки порушення формування тарифів на деяких підприємствах ЖКГ. Так, спеціалістами групи зафіксовано, що в Приморську у тарифах місцевої ОВУЖКГ завищені показники рентабельності підприємства. Що стосується Запорізького міського КП «Водоканал», то на сьогодні це єдине водопровідно-каналізаційне підприємство в країні, порядком формування тарифів якого передбачено утримання соціальної сфери підприємства.      

- Житлово-комунальне господарство потребує кардинальних реформ, бо це зачіпає інтереси кожної людини. За дорученням Президента України буде розроблено механізм  запровадження єдиних тарифів на послуги ЖКГ у країні. Але перш ніж розробляти пропозиції та здійснювати конкретні дії, ми мали провести моніторинг існуючої ситуації, - зазначив керівник регіону.

У кінці червня розпорядженням голови облдержадміністрації Бориса Петрова була створена робоча група з перевірки законності зміни тарифів за останні два роки на всіх територіях області. Сьогодні робота групи наближається до завершення, а результати її діяльності будуть покладені в основу розпорядження голови ОДА.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також