Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для впровадження ринку землі потрібно вдосконалити законодавство

5 серпня 2011 - 15:03

Під час зустрічі

У Запорізькій облдержадміністрації відбулася зустріч керівників територій області з представниками робочої групи із розробки законодавчих актів України щодо регулювання  майбутнього ринку землі.

- Ми повинні розуміти, що час обговорення питання -  бути чи не бути ринку землі в Україні - вже минув, – зазначив перший заступник голови ОДА Олексій Литвин, відкриваючи  захід. – Наразі головним є питання створення такого земельного законодавства, яке б унеможливило спекуляцію землею, пограбування власників земельних паїв та фактичне знищення землі сільськогосподарського призначення.

Заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Микола Калюжний наголосив на тому, що саме таке завдання і поставлено Президентом України Віктором Януковичем перед робочою групою.

- Ми  переконані у тому, що для впровадження ринку землі в українському законодавстві не вистачає шести  законів, – повідомив Микола Калюжний. – Один з них Закон «Про Державний земельний кадастр» вже ухвалено Верховною Радою у першому читанні та підписано Президентом. Ще п’ять законопроектів, як ми очікуємо, будуть затверджені парламентом восени, а саме: «Закон про ринок земель», «Закон про спрощення процедури розмежування земель державної та комунальної власності», «Закон про спрощення процедури встановлення меж населених пунктів», «Закон про захист родючості ґрунтів» та «Закон про консолідацію земель державної власності». Наразі ми проводимо зустрічі в регіонах України, щоб почути ваші побажання та ознайомитися з вашим баченням земельної реформи. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також