Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький завод «Львівсільмаш» вироблятиме унікальні оприскувачі

5 серпня 2011 - 14:48

Перший заступник голови обласної державної Олексій Литвин провів нараду щодо роботи запорізького підприємства ВАТ «Завод «Львівсільмаш», який з 2009 року працює у Запоріжжі. Підприємство спеціалізується на виготовленні техніки для захисту рослин, зокрема, спеціалізованих оприскувачів.

На початку року саме у Запоріжжі за технічною документацією англійської компанії «Хаузхем» (завод має відповідну ліцензію) були вироблені два дослідні зразки оприскувачів. Наразі вони працюють у Тернопільській та Полтавській областях. У подальшому за такою технологією оприскувачі будуть вироблятися для масового користування.

- Для виробництва оприскувачів ми використовуємо досвід відомої англійської компанії. Продукція вже встигла зарекомендувати себе з кращого боку. При цьому, враховуючи те, що багато деталей та збірка моделей місцева, вони значно дешевші від іноземних аналогів, хоча за якістю ніскільки не поступаються, - повідомив генеральний директор ВАТ «Завод «Львівсільмаш» Сергій Мішок.

Також керівник підприємства звернувся до  обласної виконавчої влади з проханням посприяти включенню заводу до Державної програми відшкодування вартості придбання складної техніки вітчизняного виробництва.

Разом з тим, представник головного управління Пенсійного фонду України у Запорізькій області повідомив, що завод має певну заборгованість перед фондом, яку нарощував з 2009 року. Сергій Мішок визнав, що завод деякий час мав певні фінансові труднощі, однак наразі ситуацію вдалося стабілізувати. У квітні керівництво підприємства надало до Пенсійного фонду графік погашення заборгованості, який сумлінно виконує. До виплати поточних платежів також претензій немає.

- Ми провели моніторинг ситуації у Приазовському районі. Переконаний, ваша продукція користуватиметься попитом. Ми сприятимемо включенню цього підприємства до Державної програми. Однак, майте на увазі, що нам в один бік лише до тих пір, поки ви виконуєте свої зобов’язання перед Пенсійним фондом України, податковою адміністрацією, - попередив Олексій Литвин.

Також посадовець запропонував підготувати роздаткові матеріали та направити їх сільськогосподарським підприємствам, щоб поширити інформацію про нову цікаву продукцію запорізького заводу «Львівсільмаш».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також