Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За темпами росту виробництва у промисловості область посіла 11 місце

5 серпня 2011 - 08:28

Протягом першого півріччя на підприємствах Запорізької області має місце уповільнення темпів зростання виробництва. Про це повідомив на засіданні колегії обласної державної адміністрації заступник голови ОДА Петро Гончарук. Разом з тим, за словами посадовця, обсяги реалізованої продукції на 24,6 % вищі за результатами роботи п’яти місяців поточного року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

- За підсумками першого півріччя 2011 року Запорізька область за темпами росту виробництва у промисловості посіла 11 місце серед  регіонів України, - підкреслив посадовець. -  За рівнем реалізації продукції на душу населення наш регіон посідає 4 позицію.  12 підприємств у Запоріжжі, одне – у Бердянську і два в Мелітополі продемонстрували зниження росту виробництва в цьому півріччі.

Крім того, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук підкреслив, що, приміром, у видобувній промисловості ситуація стабілізувалася. За підсумками першого півріччя обсяг виробництва у галузі склав 114,3%. На 13,8%  збільшилися обсяги виробництва в металургії. Зниження ж темпів росту викликане передусім частковою зупинкою таких промислових гігантів як «Запорізький завод феросплавів», «Запорізький сталепрокатний завод», «ЗАлК».

З метою стабілізації ситуації в металургійній галузі керівництво обласної державної адміністрації неодноразово зверталося до Кабінету Міністрів України, депутатів Верховної Ради.  Зокрема, наразі в НКРЕ підтримали звернення очільника області Бориса Петрова щодо передачі в оренду феросплавному заводу підстанції «Феросплавна 2». За дорученням КМУ з метою відновлення виробництва на «ЗАлКу» підготовлено для реалізації пілотний проект  переходу на прямі угоди між  виробниками та крупними постачальниками електроенергії.

-  Всі ці заходи,  висловлив упевненість Петро Гончарук, дозволять суттєво покращити ситуацію в металургійній галузі та забезпечити темпи зростання в промисловості.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі