За інформацією Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, річна потреба регіону у продовольчому зерні пшениці для виробництва хліба та хлібобулочних виробів складає 220 тис. тонн, у тому числі запас – 55 тис. тонн.
На умовах форварду у поточному році між Запорізькою областю та Аграрним фондом України укладено 24 угоди на загальний обсяг 24764 тонн зерна. Формування державного резерву зерна Аграрним фондом розпочалося з 13 липня.
Станом на 21.07.2011 на зерноприймальні пункти області завезено та зберігається 162,9 тис. тонн зерна, у тому числі 114,6 тис. тонн пшениці (78,6% продовольчої та 21,4% фуражної).
Якісні показники зерна високі – пошкодження клопом черепашкою складають від 0,8 % до 16% (залежно від класу), середньозважений вміст клейковини – 17%.
Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації