Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майдансери додали нового імпульсу співпраці між управліннями освіти і науки Львівської та Запорізької облдержадміністрацій

15 липня 2011 - 14:08

Майдансери додали нового імпульсу співпраці між управліннями освіти і науки Львівської та Запорізької облдержадміністрацій

В рамках реалізації проекту плідного співробітництва між Запорізькою та Львівською областями, ініційованого очільником нашої області Борисом Петровим, першим етапом якого став візит львівських майдансерів до Запоріжжя і Бердянська, триває робота з розробки «дорожньої карти» взаємодії між відповідними структурними підрозділами обох ОДА.

 Як розповів начальник управління освіти і науки Запорізької ОДА Олександр Вєрозубов, в ході зустрічі із своїм львівським колегою Михайлом Брегіним, який, до того ж очолював львівську делегацію, обговорили підходи до вирішення спільної, з огляду на скрутну демографічну ситуацію, для обох областей проблеми оптимізації ввіреної їм мережі закладів освіти. Зокрема, йшлося про малокомплектні школи,в яких донедавна навчалися 5, 7, а подекуди – 10 учнів. Колеги зійшлися на думці, що доцільно дітлахів перевести до повноцінних навчальних закладів і забезпечити їм належне транспортне сполучення, тобто, підвіз до школи і додому шкільними автобусами.

Також Олександр Вєрозубов поінформував свого львівського колегу про визначні здобутки запорізької освіти у галузі освоєння Інтернет-простору. Мова, в першу чергу, про пілотний проект запоріжців, досі ще унікальний в Україні, - «Єдиний освітній простір». Львів’яни залюбки готові перейняти наш досвід, відмітив посадовець.

- Проект плідної співпраці між представниками Сходу та Заходу України - Запорізькою та Львівською областями у різних галузях, ініційований очільником регіону Борисом Федоровичем Петровим на підтвердження нашої єдності, - працює,- підтвердив заступник голови ОДА Микола Ярмощук.- І саме майдансери дійсно додали нового імпульсу цьому процесу. Переконаний. Попереду на нас чекають ще багато спільних добрих і цікавих справ.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі