Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

14 липня 2011 - 09:29

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

Пріоритетний напрямок «Екологічно сприятливий та упорядкований регіон».

Поліпшення екологічної ситуації в регіоні - один з пріоритетних напрямків роботи обласної влади, тож цьому питанню і надалі приділятимуть значну увагу. В області регулярно вимірюють кількість викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та скиди стічних вод у водоймища.

За статистикою у 2010 році в області спостерігається збільшення обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря - від пересувних джерел (на 8,9 %) та від стаціонарних джерел (на 20,3 %). Це обумовлене, в першу чергу тим, що торік відбулося збільшенням обсягів реалізації промислової продукції, робіт, послуг на 12%.

Щодо обсягу скидання зворотних вод у водні об'єкти цей показник напряму залежить від виробітку електроенергії Запорізькою ТЕС, що працює на прямотоці.

Сумарний водозабір в області складає 1032 млн.куб.м. у т.ч. нормативно очищених стічних вод 61 млн.куб.м. у поточному році проти 60 у 2010. Забруднені зворотні води -  75,66 млн.куб.м. у поточному році проти 82,83 млн.куб.м. торік.

Разом з тим, в області проводиться робота з відновлення природної якості поверхневих та підземних вод за рахунок припинення їх забруднення

Фінансування природоохоронних заходів в області відбувається за рахунок обласного екофонду. Серед пріоритетів, на які виділяються кошти у першу чергу - охорона і  раціональне використання водних ресурсів, раціональне використання і зберігання відходів виробництва і побутових відходів, охорона і раціональне використання земель, збереження природно-заповідного фонду, наука, інформація та освіта, підготовка кадрів, екологічна експертиза, впровадження економічного механізму забезпечення охорони навколишнього природного середовища. Із запланованих 53,1 млн. грн. у поточному році за шість місяців профінансовано 3,5 млн. грн. Низький відсоток освоєння коштів обумовлений необхідністю проведення торгів з визначення ряду об’єктів.

На виконання другої частини пріоритетного напрямку «Екологічно сприятливий та упорядкований регіон» розроблено індикатори у сфері житлово-комунального господарства. У цій сфері підготовлена й прийнята обласна Програма реформування ЖКГ на 2011-2014 роки, відпрацьовані проекти модернізації теплопостачання, на реалізацію двох проектів отримано фінансування у розмірі 2,4 млн. грн. Також напрацьовані 15 проектів будівництва та реконструкції у сфері водопостачання та водовідведення на загальну суму 25,4 млн. грн.

Не зважаючи на проведену роботу у зазначеному пріоритетному напрямку виконано не всі індикатори. У рамках реалізації оперативної мети «Створення системи ефективного управління житловим фондом» планувалося проведення ряду семінарів.

Також з квітня на вересень перенесено розгляд «Програми модернізації теплоенергетики Запорізької області».

Детальніше про виконання пріоритету «Турбота про людину» читайте у наступній інформації. 

 

Довідково: Всі у кого будуть зауваження та побажання щодо виконання пріоритетів діяльності облдержадміністрації зможуть їх висловити на громадських слуханнях, які відбудуться 20 липня о 15.00 у сесійній залі обласної ради.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі