Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров закликав профспілки до співпраці

13 липня 2011 - 13:09

Відкриваючи засідання обласної трьохсторонньої соціально-економічної ради голова облдержадміністрації Борис Петров звернувся до представників Обласної ради профспілок з закликом проводити конструктивну роботу та активно користуватися таким інструментом як соціальний діалог.

За словами голови ОДА  аналізуючи виконання минулого регіонального Угоди, виникає питання: чому деякі сторони, - учасники Угоди, не вважають за потрібне використовувати закладені в ньому механізми? А саме прописаним порядком проведення соціального діалогу.

Керівник регіону в останній раз повернувся до теми мітингу представників гірничо-видобувної галузі, що пройшов 31 травня під стінами облдержадміністрації, коли спочатку виник мітинг й тільки потім розпочався діалог. На переконання Бориса Петрова – використання такого інструменту, як  протестні акції, виправдане тільки коли всі інші засоби повністю вичерпані.

- Профспілки повинні бути одним з інструментів у досягненні балансу між ринковими відносинами і соціальною справедливістю, а держава повинна гарантувати цей баланс. Важливе завдання профспілок не тільки вимагати від держави підвищення соціальних стандартів, але і від власника - збільшення фонду оплати праці на своїх підприємствах, ліквідації заборгованості по зарплаті. Тут ми з вами партнери і в цій частині ми вас будемо підтримувати, - звернувся до представників профспілок голова ОДА.

Також очільник області нагадав, що ще в березні 2010 року Президент України на зустрічі з представниками Всеукраїнських професійних спілок закликав їх до виконання своїх професійних зобов'язань і деполітизації своєї роботи.

- Президент поставив перед нами ряд завдань, і Обласна державна адміністрація бачить у Раді профспілок і Федерації роботодавців своїх прихильників, - підкреслив Борис Петров.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі