Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

11 липня 2011 - 11:44

Публічна інформація: виконання пріоритетів діяльності обласної влади

У лютому поточного року на сесії обласної ради були затверджені пріоритети діяльності обласної влади. Голова обласної державної адміністрації Борис Петров неодноразово наголошував, що інформація про виконання пріоритетних напрямків діяльності буде відкритою. Тож наразі облдержадміністрація готується публічно звітувати про виконання пріоритетів діяльності за перше півріччя. Вже на 20 липня заплановані громадські слухання з цього питання. Для більш широкого інформування громадськості на сайти обласної виконавчої влади буде підготовлена серія інформацій по окремих пріоритетних напрямках діяльності обласної влади.

Перший пріоритетний напрямок - «Оптимізація діяльності обласної та районних адміністрації, сертифікація системи управління, розвиток інтелектуального та кадрового потенціалу». Для реалізації зазначеного пріоритету діяльності визначено шість індикаторів.

Особливе місце посідають ряд індикаторів, які визначають рівень кваліфікації держслужбовців, підвищення ефективності самої системи підготовки та перепідготовки працівників адміністрацій.

Протягом І кварталу 2011 року, за професійними програмами пройшли навчання 97 державних службовців. Ще 57 - підвищили рівень освіченості взявши участь у корокотемінових программах навчання. Різноманітні тренінги, семінари, що проводились у рамках впровадження системи управління якістю облдержадміністрації відвідали понад 60 службовців.

Крім того, з 2418 державних службовців, що працюють  в місцевих органах виконавчої влади області (станом на 1 січня 2011 року) 130 вже мали кваліфікаційний рівень магістра державного управління, що складає 5,4 % від загальної кількості.

За дорученням голови обласної державної адмінеістрації Бориса Петрова до кінця року мають бути завершені всі підготовчі роботи щодо сертифікації системи управління ОДА.

- Підвищення кваліфікації державних службовців - це один з напрямків нашої роботи в оптимізації діяльності обласної та районних адміністрації. Крім цього, є ряд вимог, які ми виставляємо особам, які бажають працювати в органах виконавчої влади. Це, насамперед, конкурентний відбір, кваліфікація та досвід кандидатів на посаду, має значення і вік претиндента, - відзначив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

За підсумками І кварталу найбільшу кількість осіб, 43, було призначено на посади державної служби за результатами конкурсу, що свідчить про високий рівень прозорості при відборі кандидатів на посаду. Також 14 осіб було прийнято на роботу з кадрового резерву, 19 – за результатами стажування.

При зарахуванні до кадрового резерву основною кваліфікаційною вимогою є наявність повної вищої освіти. Тож кількість осіб, що були зараховані до кадрового резерву з економічною овітою скаладає – 1233 чоловік, юридичною – 237, технічною – 341, педагогічною – 773, сільськогосподарською – 228, медичною – 19, будівельною – 31, інший профіль – 401.

Не менш важливим є такий індикатор як вік осіб, що бажають бути зарахованими до кадрового резерву на посади державних службовців.

Наразі пріоритет надається освіченій, перспективній молоді віком до 35 років, яка має забезпечити омолодження складу державних службовців. Тому, за цей період до кадрового резерву було зараховано 1751 особа віком до 35 років. Крім того, до кадрового резерву зарахували 628 осіб віком до 40 років, 719 – від 41 до 50 років та 262 – від 50 років і старше.

Підсумовуючи зазначене Петро Гончарук підкреслив, що пріоритетний напрямок «Оптимізація діяльності обласної та районних адміністрації, сертифікація системи управління, розвиток інтелектуального та кадрового потенціалу» виконано у повному обсязі. Також представник обласної виконавчої влади відзначив, що керівництво облдержадміністрації розраховує на зворотній зв'язок громадськості. Всі у кого будуть зауваження та побажання щодо виконання пріоритетів діяльності ОДА – зможуть їх висловити 20 липня під час громадських слухань.

Детальніше про виконання наступного пріоритету «Продовольча безпека регіону» читайте у наступній інформації.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі