Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада підтримує театральне мистецтво

11 липня 2011 - 08:19

Регіональна влада підтримує театральне мистецтво

Мелодрамою за творами Тараса  Шевченка «Загублена любов» («Мати-наймичка») І.Тогобочного в сценічній редакції Є. Головатюка Запорізький академічний театр ім. В.Г. Магара закрив 82-й театральний сезон.

За словами директора театру Валентина Слонова, цей сезон був плідним і насиченим для театру: відбулося дев'ять прем'єр, успішно пройшов І Міжнародний фестиваль театрального мистецтва "Данапріс-2010", вистави й актори театру були відзначені почесними нагородами і дипломами фестивалів.

Зокрема, «Золоту Ніку Боспору» головну нагороду  ХІІІ Міжнародного фестивалю античного мистецтва  «Боспорські агони» (м.Сімферополь) в номінації «за  кращий акторський ансамбль» здобула вистава  за трагедією Софокла «Антигнона.Сни…», режисер Руслан Проценко.

Колектив театру у нинішньому сезоні  за сумлінну працю і високий професіоналізм також здобув  і золоту відзнаку    «Визнання року-2010»(м.Київ).

На прес-конференції з нагоди закриття театрального сезону  головний режисер театру заслужений діяч мистецтв  України  Євген Головатюк  щодо  планів на новий  - 83-ій театральний сезон  повідомив, що  вже нині розпочато  роботу  одразу над кількома  прем’єрами. Зокрема, ведеться підготовка вистав  «Два життя Джулії Ламберт» за романом С.Моема «Театр» та комедією «Квартет»  Р.Харвуда. Також  буде продовжено роботу  в рамках реалізації музичного проекту, заснованого на класичній музиці. У новому сезоні  театральній публіці буде представлено  музично-пластичну виставу  за твором «Пер Гюнт» - п’єса  Г.Ібсена на  сюїту Е.Гріга.

Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва сердечно привітала  колектив театру із завершенням  чергового театрального сезону із визначними творчими здобутками і, побажавши нових видатних досягнень, повідомила, що задля  подальшого ефективного розвитку  театру і театрального мистецтва на Запоріжжі за рішенням  голови  облдержадміністрації Бориса Петрова   у новому театральному сезоні дотація   за рахунок обласного бюджету  театру  складатиме 90%  від його  валового доходу( для порівняння, в інших областях це зазвичай не перевищує 50%!).

- Регіональна влада на чолі з Борисом Федоровичем Петровим  особливу увагу приділяє розвитку культури і мистецтв у нашому краї, - коментує новину заступник голови ОДА Микола Ярмощук. -  Матеріальна підтримка, яка надається, ґрунтовна, втім, не обмежується   лише бюджетними вливаннями.  Своє слово  мають сказати також і спонсори, і меценати – шанувальники  театрального мистецтва.

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі