Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» переходить у ІІ фазу

8 липня 2011 - 13:28

В обласній державній адміністрації відбулося урочисте підписання тристоронньої угоди про партнерство між обласною владою та Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Захід відбувся у рамках регіонального семінару щодо впровадженні ІІ фази Проекту. У семінарі взяли участь радник Постійного Представника ООН в Україні Берди Бердиєв та перший заступник голови облради Олександр Клепаков.

Учасники регіональнго семінару підбили підсумки І фази реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який проходив у регіоні з 2008 по 2011 роки. За цей час до співробітництва з Проектом долучились 44 громадські організації з восьми районів області. Загалом було реалізовано 53 проекти на загальну суму 7,6 млн. грн. Ці проекти були спрямовані на реконструкції об’єктів освітлення, водозабезпечення, утеплення будівель навчальних та медичних закладів, купівлю шкільних автобусів.

- За підсумками реалізації І фази Проекту Запорізька область посіла друге місце в Україні за кількістю впроваджених проектів. Однак, у нас є ресурси, для того, щоб по завершенні ІІ фази посісти перше місце, - зазначив заступник голови ОДА Петро Гончарук. Також посадовець висловив вдячність раднику Постійного Представника ООН в Україні Берди Бердиєву та представникам Проекту у Запорізькій області за допомогу у підготовці проектів ініціатив місцевих громад.

У свою чергу радник Постійного Представника ООН в Україні запевнив присутніх у тому, що вони можуть розраховувати на подальшу підтримку Проекту.

Представники  Гуляйпільського району поділились досвідом співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

У рамках регіонального семінару раднику Постійного Представника ООН в Україні Берди Бердиєву урочисто було передано підписану головою облдержадміністрації Борисом Петровим та головою облради Павлом Матвієнко тристоронню угоду про партнерство між обласною владою та Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Тож найближчим часом має розпочатись предметна співпраця представників Проекту з громадами районів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформація

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі