Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Ми не соромимось результатів виконання пріоритетів, вся інформація буде публічною»

7 липня 2011 - 14:03

Про виконання пріоритетних напрямків діяльності обласної влади за перше півріччя учасників засідання колегії обласної державної адміністрації поінформував заступник голови ОДА Петро Гончарук.

- Шість місяців тому ми затвердили пріоритетні напрямки діяльності. Сьогодні підбиваємо певні підсумки, визначаємо, чого досягли та на що необхідно орієнтуватись у подальшій роботі, - зазначив голова ОДА Борис Петров, запрошуючи свого заступника Петра Гончарук до виступу.

Як повідомив посадовець разом із пріоритетними напрямками обласна влада працює над виконанням програми стратегічного розвитку регіону. Головна мета заходів цих програм єдина – покращення якості життя населення та підвищення довіри до влади.

Петро Гончарук ознайомив учасників засідання колегії з основними показниками, які наочно характеризують роботу влади. Серед них – індекс споживчих цін, наявні доходи на одну особу, середньомісячна заробітна плата, рівень зареєстрованого безробіття, питома вага заробітної плати в структурі доходів, коефіцієнт життєвості, рівень злочинності та ін.

Як відзначив посадовець, більшість показників свідчить про позитивну динаміку у вирішенні зазначених питань. Зокрема, це відбулося завдяки виконанню індикаторів 10 пріоритетних напрямків роботи облдержадміністрації. З 133 індикаторів з різних причин повністю невиконаними залишаються тільки шість - у таких пріоритетних напрямках як «Забезпечення сталої роботи реального сектору економіки», «Забезпечення енергетичної безпеки», «Екологічно сприятливий та упорядкований регіон».

- Ми не соромимось результатів, до всієї цієї інформації буде публічний доступ. Ми працювали, і будемо наполегливо працювати у реалізації пріоритетних напрямків й далі. Якщо самостійно чогось виконати не зможемо, будемо звертатись за допомогою до центральних органів влади, - прокоментував показники очільник регіону.

Головне, за словами Бориса Петрова, щоб населення регіону реально відчуло покращення якості життя. Згідно даних соціального опитування, яке навів у доповіді П. Гончарук, за шість місяців кількість скептично налаштованого населення зменшилась на 17%, тож, можна зробити висновок, що ефект роботи обласної влади вже помітно.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі