Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голови РДА будуть опалювати будинки жителів своїм «душевним» теплом, якщо зірвуть графіки підготовки до опалювального сезону

7 липня 2011 - 13:01

Питання підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період було розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації.

Забезпечення належної підготовки до зими є одним з чинників, що зумовлює стабільну роботу об'єктів життєзабезпечення населення. Ще 18 квітня керівником області Борисом Петровим було підписано відповідне розпорядження.

Голова облдержадміністрації висуває жорсткі вимоги до керівників територій. На його думку, ті, хто не справляється, з поставленими завданнями, повинні, як мінімум, отримати догану.

Згідно з даними, озвученими заступником голови ОДА Ларисою Мефьодовою, станом на 30 червня до роботи в осінньо-зимовий період житловий фонд підготовлений на 39%, об'єкти теплового господарства - на 36%, водопровідно-каналізаційного господарства - на 47%, об'єкти соціальної сфери - трохи більше 40%.

При перерахуванні відстаючих районів неодноразово згадувався Приморський район. Нагадаємо, в минулому сезоні на адресу Приморська звучали гучні зауваження у зв'язку зі стихійним переходом на індивідуальне опалення, через що розцінки на централізоване теплопостачання там найвищі у регіоні.

У свою чергу голова Приморської райдержадміністрації Олександр Онишко запевнив присутніх, що ситуація під контролем і взимку з теплом будуть і мешканці, і установи охорони здоров'я та освіти. Він наголосив, що перехід на індивідуальне опалення дозволяє жителям істотно економити.

- Мені все одно, чим ви обігріватимете, хоч теплом своєї душі. Ви повинні забезпечити якісну підготовку до опалювального сезону, - відреагував Борис Петров на запевнення, які лунали з вуст керівника району.

Є запитання у очільника області і до роботи керівництва Мелітополя з ліквідації обвалу труби котельні, який стався на початку квітня.

- Якщо у вас все прекрасно, ми вручимо вам на наступній колегії грамоту або орден. Минуло більше трьох місяців, але нічого конкретного не зроблено, - звернувся Петров до представників міської влади.

Завтра під час робочої поїздки до Мелітопольського району він має намір особисто зустрітися з мером міста і почути від нього інформацію про підготовку до зими.

Фахівці облдержадміністрації зазначають, що запорука своєчасного початку опалювального сезону у виконанні технічних та економічних вимог. Необхідно провести ревізію технічного стану мереж та котелень, визначити джерела фінансування цих робіт, оптимізувати тарифи, погасити заборгованості як перед працівниками підприємств теплокомуненерго, так і перед газопостачальної компанією тощо.

 - Гірше буде, якщо свої помилки ви будете ліквідувати при тридцяти градусному морозі, - попередив голова облдержадміністрації всіх керівників територій.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі