Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Історія Запоріжжя, збережена у архітектурних формах, - складова історії світової інженерної науки

6 липня 2011 - 15:48

Історія Запоріжжя, збережена у архітектурних формах, - складова історії світової інженерної науки

На виставці «Кераміка і архітектура», що відкрилась у  Запорізькому  музею-галереї  кераміки та живописної творчості Іллі та Олексія Бурлай,  представлені  як художні шедеври  авторитетних запорізьких майстрів  Бориса Єгорова, Павла Логвінова, Сергія Латанського, Віктора Герценка,  так і творчі доробки юних митців – учасників фестивалю «Будинок моєї мрії», організованого  в рамках проекту  «Музей і школа» засновницею даного закладу  Валентиною Баталкіною. Своїми творами - живопису, графіки, скульптури - митці  увічнили красу архітектурних форм Запорізького краю, нового будівництва ХХ століття, стародавні родові будинки, проявлені із спогадів та мрій. Також на виставці представлені експонати будівельної кераміки старого Олександрівська, знайдені на території Запоріжжя й області.

За словами пані Валентини нинішня виставка – вже четверта тематична і присвячена  третій річниці від дня відкриття музею, який активно працює у науковому, творчому та культурно-педагогічному напрямках. Зокрема, саме в рамках  проекту «Музей і школа» реалізуються  чимало пізнавальних, освітніх, естетичний і культурно-просвітницьких заходів.

Понад 500 юних учасників фестивалю «Будинок моєї мрії» із України, Росії, Німеччини представили  в експозиції виставки свої архітектурні малюнки-мрії, навіяні при відвідуванні музею та намальовані у самому  його приміщенні в атмосфері  особливої емоційної чуйності до прекрасного, яка тут царює.

- Експонати виставки -  картини професійних художників, фотоматеріали документальних і художніх робіт Іллі та Олексія Бурлай, старовинні керамічні предмети, карти та книги з багатьох країн світу відкривають відвідувачам виставки  будівельну кераміку як  дуже важливу складову людського життя, - дав високу оцінку  діяльності музею заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.- Очільник регіональної влади Борис Федорович Петров надає розвитку музейної справи надзвичайної важливості, оскільки вважає, що хто не знає своєї історії, той не має майбутнього. Збереження  історії, зокрема,  кераміки  і архітектури  - це збереження світової історії інженерної науки. І Запорізький край у цій царині має свої історичні корені і визначні здобутки.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі