Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Забезпечення права дитини на родинне оточення – ознака високої моральності суспільства

25 червня 2011 - 09:04

Забезпечення права дитини на родинне оточення – ознака  високої моральності суспільства

За інформацією служби у справах дітей облдержадміністрації, з  понад  4,5 тисячі  дітей-сиріт, що перебувають тут на обліку,  право на усиновлення мають близько  1650 і  майже 1200  з них – у віці від 6 до 18 років,  іншими опікуються  родичі.

Як розповіла  начальник служби  Антоніна Матвеєва, підпорядкований їй підрозділ у своїй діяльності   керується головною метою – забезпечити дітям право на родинне оточення. Тож  працівники служби всі свої зусилля спрямовують на те, щоб  кожній дитині, що осиротіла, знайти  батьків-усиновителів або прийомних батьків, чи влаштувати  у дитячі будинки сімейного типу.

Бажаючим стати батьками-усиновителями  всебічну  консультативну допомогу нададуть у районних підрозділах служби у справах дітей за місцем проживання.  Всі вимоги до усиновителів  викладені у Постанові Кабінету Міністрів України   від 8 жовтня 2008 року «Про затвердження порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення контролю за дотриманням прав усиновлених дітей». Термін оформлення необхідних документів залежить від активності батьків. Посадовці ж служби у справах дітей облдержадміністрації розглядають їх не довше, ніж відведено законом – 10 днів з моменту подачі.

На жаль, процес осиротіння  дітей не припиняється, щомісяця  в середньому щонайменше  50 малюкам   встановлюють  статус дитини-сироти.  І чимало з них  опиняються в інтернатних закладах.

- Голова облдержадміністрації Борис Петров  особливу увагу приділяє питанням  виховання  знедолених дітей, позбавлених батьківської опіки. Тож  спрямовує зусилля регіональної владної команди на забезпечення їх прав, і, в першу чергу, права на родинне оточення, - коментує ситуацію заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Забезпечення права дитини на родинне оточення – ознака  високої моральності суспільства. І запоріжці, виражаючи свою готовність  оточити  родинним піклуванням  малюка, підтверджують свій високий моральний статус. За статистикою, щомісяця  вдається    влаштувати у  сім’ї майже вдвічі більше дітей, ніж направити до інтернатів.  І надалі  вестимемо роботу з пропаганди усиновлення, адже дитині  вкрай потрібна родина.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни