Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області лише 56% населення має централізоване водопостачання

22 червня 2011 - 16:45

Змінити ситуацію в системі водопостачання та водовідведення в регіоні, знизити тарифи на ці послуги для населення, а також модернізувати застаріле обладнання зможуть ініціативи центральної влади, які обговорили учасники наради з проблемних питань водозабезпечення та водовідведення в Запорізькій області. Серед них – об’єднання дрібних підприємств у крупні мережі та введення єдиної тарифної системи.

- Єдина тарифна політика на водопостачання – це задача на майбутнє, - уточнила  заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова. – Втім, цілком зрозуміло, що процес зміни в системі тарифікації не відбувається за один крок. Це копітка та комплексна робота, яка в підсумку призведе до позитивних результатів, в першу чергу, для населення. По друге, сьогодні є така хибна думка, що обласна адміністрація прагне всі райони області «загнати» в одне підприємство з водопостачання. Це не так. Наша задача – створити таку систему водопостачання, яка б дозволила всім жителям  отримувати якісну питну воду незалежно від розташування населених пунктів, де вони проживають. Позитивний досвід в цьому напрямку вже є у Луганській області, - поінформувала посадовець.

Крім того, учасники наради обговорили загальні проблеми водопостачання в регіоні. Так, у Запорізькій області централізованим водопостачанням забезпечено лише 56 відсотків населення. Більшість із існуючих систем побудовані понад 30 років тому і потребують модернізації. 80 відсотків каналізаційних мереж вимагають реконструкції. Серед перепон, які гальмують процес вирішення існуючих проблем, – недостатнє фінансування. При формуванні першочергових проектів Запорізької області  з реалізації заходів загальнодержавної програми «Питна вода України» на 2011 рік обласна державна адміністрація подала на розгляд міністерства ЖКГ пропозиції по 5 проектах (аварійних об’єктах ) у Запорізькому регіоні. Загальна вартість робіт по запропонованих об’єктах -  21,388 млн. грн. Робота на об’єктах локальної очистки води, запропонованих обласною державною адміністрацією, оцінюється у суму 3,7 млн. грн.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни