Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Євро-2012 в Запорізькій області розробили 80 туристичних маршрутів

21 червня 2011 - 14:38

До Євро-2012 в Запорізькій області розробили 80 туристичних маршрутів

Запорізька область активно готується приймати гостей та вболівальників чемпіонату з футболу Євро-2012 на правах супутника. Зокрема, управлінням культури та туризму облдержадміністрації розроблено 80 нових туристичних маршрутів. А стадіон  «Славутич арена»  готує футбольне поле  відповідно до міжнародних стандартів, аби  стати  тренувальним майданчиком для однієї з команд-учасниць чемпіонату. Про ступінь готовності Запорізької області до запланованих заходів у рамках Євро-2012 говорили сьогодні учасники наради, яку очолив заступник голови ОДА Петро Гончарук.

За словами начальника управління культури та туризму Ірини Конаревої, в області розробили навіть більше туристичних маршрутів, аніж планувалося раніше, у тому числі й низку міжрегіональних, які включають тури між різними містами – історичними  центрами України.

- Наразі ми плануємо розробити рекламну продукцію, у тому числі своєрідні путівники для гостей області, - поінформувала Ірина Конарева. -  Крім того, ведемо підготовку екскурсоводів, які володіють іноземними мовами. Фінансування зазначених напрямків роботи було включено до загальної програми пріоритетів роботи управління та облдержадміністрації, яка розрахована до 2012 року.

Директор стадіону «Славутич–арена» Максим Лупашко повідомив журналістам, що вимоги, які висуває до спортивного майданчика УЕФА, з’явилися пізніше, ніж закладалося будівництво запорізького стадіону.

- Ті вимоги, які висувають до стадіону, стосуються передусім системи безпеки глядачів, а також того, що тренування команди-учасниці не передбачає присутності аудиторії. Та  запланований обсяг фінансування дозволить нам вже до вересня усунути всі  недоліки.

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук позитивно оцінив ступінь готовності  об’єктів до виконання функцій, покладених на Запорізьку область. За словами посадовця проблем з підготовкою усіх об’єктів майже немає, усі вони остаточно мають бути готові до жовтня  цього року.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни