Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова протидіяти можливим пожежам внаслідок спеки

21 червня 2011 - 09:00

Очільник області Борис Петров в чергове поставив на розгляд питання протипожежної безпеки та виконання розпорядження голови облдержадміністрації щодо посилення заходів пожежної безпеки в лісових масивах області на пожежонебезпечний період. Керманич регіону наголосив на необхідності провести серед населення роз’яснювальну роботу та проводити застережні заходи безпеки в місцях літнього відпочинку жителів області.

- Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження щодо координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади  із запобігання виникненню пожеж і оперативного реагування на них, - підкреслив Борис Петров. – Отже,  як і минулого року, питання протипожежної безпеки, особливо в період літньої спеки, лежить на особистому контролі Глави держави. У свою чергу ми не маємо забувати про необхідність широкого інформування населення про можливу небезпеку при поводженні з вогнем у суху погоду за високої температури. Разом з тим, слід суворо контролювати питання утилізації сміття та підпалу стерні під час польових робіт,  притягувати до відповідальності порушників розпорядження, - резюмував голова облдержадміністрації.

У свою чергу, начальник ГУ МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський під час наради з головою обласної державної адміністрації повідомив, що протягом минулого тижня підрозділи МНС  54 рази виїжджали за викликом на пожежі. Ані загиблих, ані постраждалих в пожежах немає. Разом з тим, управління МНС веде активну роз’яснювальну роботу серед населення, посилено роботу із забезпечення вчасного реагування при виникненні небезпечних ситуацій, а також регулярно проводяться рейди спільно з фахівцями лісового господарства. На острові Хортиця на випадок виникнення загоряння вдень чатує  протипожежна цистерна.

Нагадаємо, що враховуючи минулорічний досвід, голова обласної державної адміністрації підписав розпорядження щодо посилення заходів безпеки в лісових масивах області  у 2011 році ще наприкінці березня. Згідно розпорядження, контроль за його  виконанням  покладено на першого заступника голови ОДА Олексія Литвина. У документі йдеться про обмеження проведення масових заходів у лісових масивах,  приведення в підвищену готовність пунктів зосередження пожежного обладнання та інвентаря, забезпечення резерву паливно-мастильних  матеріалів тощо.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни