Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій області субвенції з Держбюджету у цьому році збільшено на третину

17 червня 2011 - 13:21

Запорізькій області субвенції з Держбюджету  у цьому році збільшено на третину

За інформацією головного управління економіки обласної державної адміністрації цього року на будівництво найважливіших інвестиційних об’єктів  життєзабезпечення регіону у Державному бюджеті України передбачено  субвенції, сума яких у поточному році на 34 % перевищує обсяг субвенції, доведений у 2010 році.

Так, на здійснення заходів  соціально-економічного розвитку територій передбачена субвенція у розмірі 62 млн. грн. Субвенція перераховуватиметься безпосередньо з Держбюджету України до місцевих бюджетів. Зокрема, Запоріжжя має отримати  10 млн. грн., Бердянськ  - 42 млн. грн. Також передбачені  суми для трьох районів:  Бердянського - 8 млн. грн.;  Куйбишевського та Чернігівського - по 1 млн. грн.  При цьому території самостійно визначатимуть пріоритетність розв’язання нагальних проблем, спрямованих на поліпшення їх соціально-економічного стану.

Також з Державного бюджету України для області передбачена субвенція на фінансування будівництва найважливіших об’єктів життєзабезпечення, розмір якої складає 24,703 млн. грн., з них вже отримано 5,5 млн. грн. Кошти цієї субвенції будуть спрямовані на реконструкцію конкретних об’єктів:  лікувального корпусу обласної дитячої клінічної лікарні,  обласного  протитуберкульозного диспансеру, обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни, будівлі поліклініки КУ «Запорізька міська багатопрофільна  клінічна лікарня № 9», травматологічного відділення КУ  «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої  медичної допомоги м. Запоріжжя».

Крім того, у поточному році місцеві бюджети області мають отримати субвенцію на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. У Держбюджеті України заплановано виділення 25 млн. грн.,  з них  7 млн. грн.. отримає обласний бюджет, інші кошти будуть перераховані до бюджетів Енергодара, Василівського, Великобілозерського, Кам’янсько-Дніпровського та Запорізького районів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни