Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Ярмощук: «Президент рекомендував взяти на озброєння досвід Вінниці з реформування медичної галузі»

16 червня 2011 - 13:25

Під час наради з питань впровадження соціально-економічних реформ, яку провів Президент України Віктор Янукович у ході своєї робочої поїздки до Вінниці

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук взяв участь у роботі наради з питань впровадження соціально-економічних реформ, яку провів Президент України Віктор Янукович у ході своєї робочої поїздки до Вінниці.

Президент України зазначив, що вважає успішним початок реформування, зокрема, медичної сфери в Україні, позитивно оцінивши перші результати у Вінницькій області, де цього року розпочато пілотний експеримент з реформування системи охорони здоров’я. Віктор Янукович підкреслив, що на прикладі Черепашинецької амбулаторії можна побачити ефект від розпочатої реформи. За 5 місяців поточного року тут вже покращили якість медичних послуг на первинному рівні.

«Ми будемо робити все, щоб медичні послуги були якомога якіснішими і наблизили лікаря до пацієнта», – сказав Президент.

Водночас Глава держави вимагатиме від чиновників на місцях і лікарів, щоб вони пояснювали людям зміст реформи. Президент України Віктор Янукович особисто контролюватиме впровадження пілотного експерименту з реформування охорони здоров’я. Він відмітив, що зміни не можуть відбутися миттєво - ця задача потребує системної і наполегливої роботи.

- Президент поставив нам конкретні завдання і націлив на якнайшвидше й ефективне вирішення проблем галузі охорони здоров’я , - поділився враженнями заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Віктор Федорович рекомендував взяти на озброєння вінницький досвід ще й тому, що на цій території за короткий термін вдалося досягти відчутних позитивних зрушень у медичній галузі. Втім, хочу відмітити, що й на Запоріжжі у цій царині вже зроблено чимало. Голова облдержадміністрації Борис Петров спрямував роботу своєї команди на ефективне вирішення тих завдань, що ставить перед нами Глава держави. Зокрема, на Токмаччині оптимізація структури фінансування медицини дозволила зберегти первинну мережу лікувальних установ і забезпечити високий рівень надання медичних послуг. Озброївшись вінницьким досвідом, будемо також напрацьовувати і власний, бо, як свідчить практика, у кожної території – своя специфіка, без урахування якої неможливе подальше успішне просування на шляху реформ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни