Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Власники ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал» шантажують обласну владу

15 червня 2011 - 13:23

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова та начальник ГУ Держкомзему в Запорізькій області Олександр Цибров провели прес-конференцію для журналістів. Основною темою бесіди стала проблемна ситуація з відведенням додаткової земельної ділянки для розробки ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал».

- Сьогодні ми розставимо крапки у земельному питанні цієї гірничодобувної компанії. Обласна державна адміністрація, головне управління Держкомзему працюють тільки в рамках законодавства України, згідно якого є спеціальна затверджена процедура відведення будь-якої земельної ділянки. До тих пір, поки ця процедура не буде пройдена повністю, ані обласна державна адміністрація, ані  підрозділ Держкомзему не має законного права виділити землю жодному підприємству, - пояснила заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Вона повідомила, що перший заступник голови ОДА Олексій Литвин проводив нараду з цього питання, на якій були запропоновані законні шляхи розв’язання проблеми. Однак, замість того, щоб почати працювати над оформленням документів, яких не вистачає для відведення земельної ділянки, керівництво ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал» вивело своїх робітників на мітинги, почало звертатись у всі можливі інстанції. Цей вчинок начальник ГУ Держкомзему в Запорізькій області О. Цибров розцінив як шантаж обласної влади.

- У цій ситуації всі очікують, що керівництво області буде обирати між правами на землю 780 громадян  та зайнятістю близько 600 робітників підприємства. Однак, ніхто робити вибір не буде – є закон України, у якому все чітко розписано, - резюмував Олександр Цибров.

Посадовець підкреслив, що журналісти не повинні драматизувати ситуацію. В області працюють понад 400 великих підприємств, які також оформляли земельні ділянки. Про жодне з них ніхто ніколи не чув, бо вони це робили у законодавчому полі.

Начальник ГУ Держкомзему в Запорізькій області запевнив журналістів, що ця процедура – виділення земельної ділянки –  копітка, але не дуже тривала робота вузьких спеціалістів. Однак, схоже до них керівництво ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал» поки що не звернулось.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни