Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юний запорізький науковець здобув Президентську стипендію

18 травня 2011 - 16:52

Юний запорізький науковець здобув Президентську стипендію

За результатами фінального  етапу  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, що проходив у Києві під патронатом Президента України та за підтримки Уряду, перше місце у секції «Правознавство» відділення «Філософія та суспільствознавство» здобув юний науковець із Запоріжжя – десятикласник гімназії №6 Олексій Ренгевич.

Хлопця особисто відмітив куратор Малої академії наук в Уряді  -  перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

 - За талановитими молодими людьми – майбутнє нашої країни. Саме їм  виводити українську економіку на більш високий рівень,  займатися наукою, освітою. Близько 200 тисяч школярів охоплені діяльністю Малої академії наук, її відділення діють в усіх обласних центрах, у багатьох містах України. Ми не збираємось на цьому зупинятися. Представництво МАН має бути в кожному райцентрі, тоді цією мережею буде охоплена вся країна, - зазначив урядовець, вітаючи переможців і вручаючи їм високі нагороди. Нагадаємо, що головні призи конкурсу – Президентські стипендії й пільги від Міністерства освіти та науки, молоді і спорту.

Урочистостям передувала копітка робота юних науковців. Більше місяця близько тисячі вундеркіндів  напружено працювали у своїх наукових секціях, дивуючи  експертів власними винаходами і науковими відкриттями.

Зокрема, запорізький юнак отримав свою високу винагороду за  науково-дослідницьку роботу «Імплементація поняття «футбольне хуліганство» як виду правопорушення до чинного законодавства».

– Явище  футбольного хуліганства в сучасному спортивному житті поширюється не лише на локальному рівні, а й на міжнародному. Оскільки Україна разом із Польщею прийматимуть Євро-2012, для успішного проведення чемпіонату варто запровадити заходи громадської безпеки для футбольних фанатів, – мотивує  Олексій  вибір теми для свого дослідження.

Запорізький регіон щороку гідно представлений у цьому заході.

- Наші юні дарування завжди повертаються додому з високими  відзнаками, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – І це високе  визнання  - закономірний результат  ефективної роботи з виховання талановитих дітей, яку провадить в нашій області виконавча влада. Впевнений, що Запорізький край  подарує  Україні ще не одне покоління видатних науковців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни