Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запорізькій АЕС проведуть виїзну колегію облдержадміністрації

28 березня 2011 - 13:17

Такий намір – провести виїзне засідання колегії облдержадміністрації на Запорізькій атомній станції - висловив голова ОДА Борис Петров під час щотижневої наради з начальниками структурних підрозділів.

Під час наради начальник ГУ МНС України у Запорізькій області Олексій Лепський повідомив, що на атомній станції завершилась позапланова перевірка  стану пожежної та техногенної безпеки.

- За підсумками перевірки підготуйте для мене звіт. Також готуйтесь до проведення виїзної колегії облдержадміністрації на Запорізькій АЕС. Ми на місці з’ясуємо готовність систем безпеки, зокрема, евакуації людей у разі надзвичайної ситуації, - звернувся очільник регіону до начальника ГУ МНС України у Запорізькій області.

У ході наради Борис Петров також з’ясував ситуацію з виплатою заборгованості із заробітної плати на підприємствах регіону.

Начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов повідомив, що за оперативними даними протягом березня вдалося погасити суму заборгованості на 10,2 млн. грн. Це, на думку посадовця, результат ефективної роботи обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яка працює при облдержадміністрації.

- З 23-х підприємств-боржників, які запрошувались на засідання комісії, повністю погасили борги дев’ять підприємств, ще вісім знизили заборговану суму на 4,9 млн. грн., - доповів В. Панкратов. Разом з тим, посадовець відзначив, що список підприємств-боржників постійно поповнюють нові підприємства.

Заслухавши цю інформацію, голова облдержадміністрації Б. Петров дав доручення посилити співпрацю з прокуратурою.

- Двічі на місяць надавайте прокуратурі список підприємств-боржників. Зазвичай, спілкуючись з правоохоронними органами, керівники проблемних підприємств знаходять нові можливості та виплачують працівникам заборговану зарплатню, - резюмував очільник регіону.

Про завершення опалювального сезону та розрахунки за теплоенергію голову облдержадміністрації поінформував начальник управління ЖКГ ОДА Дмитро Свіркін. Зокрема, посадовець повідомив, що ліміти на газ на ІІІ декаду всі підприємства теплоенергетики отримали, тож до кінця опалювального сезону проблеми з газом не повинні виникнути. За поточний опалювальний сезон споживачі регіону розрахувались на 53%. Окреслюючи ситуацію, Дмитро Свіркін звернув увагу Бориса Петрова на затримки виплати компенсації різниці у тарифах запорізьким підприємствам теплоенергетики.

- Підготуйте детальну інформацію по розрахунках за газ споживачів та з проблемних питань, я порушу ці теми при зустрічі з першим віце-прем'єр-міністром - Міністром економічного розвитку і торгівлі України Андрієм Клюєвим, - зазначив Б.Петров.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі