Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

ВАТ «Запоріжжяобленерго» проінформує

1 лютого 2011 - 09:05

У зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію з 1 лютого 2011 року одним з можливих шляхів економії для побутових споживачів є  заміна звичайних лічильників електроенергії на «розумні» прилади обліку – дифтарифні лічильники, які у різний час доби нараховують спожиті кіловати за різним тарифом.

Подібні електролічильники бувають двох типів: для використання «двозонного» та «тризонного» тарифу. Як стверджують експерти, для квартир та приватних будинків, не обладнаних електроопаленням, найбільш доцільно користуватися саме двозонним тарифом.

Він дозволяє платити за електроенергію, що споживається з 23-00 до 7-00 не повний тариф, а лише 0,7 тарифу – тобто, на 30 % менше. При цьому вартість електроенергії, що споживається в інший час, не змінюється.

Подібним обліком вже давно користуються підприємства із цілодобовим режимом роботи (від промислових гігантів – до пекарень, пралень та хімчисток), здатні організувати технологічний процес таким чином, щоб більшу частину електроенергії споживати у нічний час.

Можливість користуватися таким обліком відтепер з’явилась і у населення.

Як свідчить практика, після установки двозонного електролічильника та перенесення на нічний час роботи енергомістких електроприладів (пральної машини, бойлеру і тощо) пересічна родина, що мешкає у квартирі, зможе заощадити на оплаті за електроенергію від 20 до 40 грн. на місяць. Для мешканців приватних будинків, що додатково використовують електроенергію для поливання, забезпечення роботи свердловин і тощо, економія на місяць складатиме до 80 грн.

Підрахувати, скільки таким чином зможе заощадити саме ваша родина, можна самостійно, виходячи з того, що енергоспоживання у нічний час (за рахунок роботи холодильників, кондиціонерів та електроприладів в режимі очікування) складає 25-30 % від середньодобового.

Дізнатися процедуру заміни звичайного електролічильника на «розумний» прилад обліку, що допомагає заощадити ваші кошти, можна, зателефонувавши до РЕМ за телефонами, що вказані у щомісячному рахунку за спожиту електроенергію.

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області