Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кількість підприємств-боржників із зарплатні скоротилась на 60

27 січня 2011 - 14:50

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів першу у новому році прес-конференцію для представників ЗМІ. Запитань до очільника області у журналістів накопичилось чимало, тож довелось навіть доставляти стільці, аби розмістити усіх учасників зустрічі.

Одне з основних питань, якому обласна влада приділяє особливу увагу, – робота з підприємствами, що мають борги із заробітної плати перед своїми працівниками. За словами Бориса Петрова протягом минулого року загальна кількість підприємств-боржників скоротилася на 60.

- За темпами зниження заборгованості із зарплатні серед економічно активних підприємств ми знаходимось на 3-му місці серед регіонів України, - повідомив Борис Петров. – Нам вдалось скоротити борги на цих підприємствах на 63%, це хороший показник. В цілому ж за минулий рік підприємства області скоротили заборгованість перед своїми працівниками на 6 мільйонів гривень і станом на 1 січня вона склала 52,3 мільйона гривень. Переконаний, якби ми не вели так активно роботу із боржниками, цифри були б набагато гірші. Своїми діями ми запобігємо зростанню заборгованості. Цю роботу ведемо постійно і завтра у нас буде чергова нарада з цього питання.

Всього за 2010 рік за фактом порушень щодо несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам прокуратурою області порушено 94 кримінальні справи, притягнуто до адміністративної відповідальності 465 керівників підприємств-боржників.

 Досі не вирішено проблему розрахунків із працівниками на 32-х підприємствах державного сектора економіки. Їх загальна заборгованість – 31,3 млн. грн., що становить 60 % від боргу усіх підприємств області. Найбільші боржники: ДП “Радіоприлад”, ДП “Кремнійполімер», Бердянський державний завод скловолокна, ВАТ УНІI “Перетворювач”, ВАТ “Вуглекомпозит”, ДП «Запорізький облавтодор», ДП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя”. Для вирішення цієї проблеми необхідна активна підтримка державної влади, адже йдеться в першу чергу про підприємства-банкрути, тож необхідні відповідні зміни у законодавстві.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі