Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада має намір витратити понад 3 млн. грн. на підтримку малого бізнесу

24 січня 2011 - 10:56

Обласна влада має намір витратити понад 3 млн. грн. на підтримку малого бізнесу

На реалізацію обласної програми розвитку малого підприємництва облдержадміністрація планує виділити понад 3 млн. грн. Про це йшла мова під час засідання робочої групи з розробки проекту Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області. Програма розрахована на два роки. Серед проектів, які затвердили члени робочої групи, – створення етнографічного села, так званого «бізнес інкубатора» в Мелітополі, який дозволить підприємствам використовувати для виробництва площі за доступними орендними умовами тощо.

У засіданні робочої групи взяли участь представники виконавчої влади, спілки підприємців, громадських організацій, депутати обласної ради. Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук (стажування) позитивно оцінив участь у засіданні депутатів, які активно зацікавилися представленими проектами та програмою загалом.

- На мій погляд, будь-яка програма буде мати успіх лише за наявності конкретних виконавців, - підкреслив Петро Гончарук. – Якщо алгоритм роботи прописаний досконально, тоді є з кого спитати про результати впровадження програми. І програма з підтримки підприємництва в Запорізькій області не є виключенням. Засідання вийшло дуже продуктивним. Представлені проекти зацікавили депутатів, які взяли участь у засіданні, а отже, можемо розраховувати на підтримку під час винесення проекту на розгляд обласної ради. Головна ж задача, яку обласна влада ставить перед собою у цій сфері, і на цьому робить акцент очільник області Борис Петров – зробити все можливе, аби представники малого бізнесу в регіоні відчули підтримку з боку обласної влади, - резюмував посадовець.

Усі проекти, представлені в програмі, а у числі найперспективніших визначено 10, відповідають основним пріоритетам розвитку області, розробленим в ОДА. І як зазначають ініціатори, програма гнучка і може змінюватися відповідно до вимог часу. Отже, підприємці, які мають цікаві ідеї і готові співпрацювати на умовах співфінансування, можуть внести свої пропозиції до лютого. У лютому ж програму представлять на розгляд депутатам обласної ради.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі