Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров оприлюднив пріоритети діяльності обласної влади на наступний рік

22 грудня 2010 - 15:13

Борис Петров оприлюднив пріоритети діяльності обласної влади на наступний рік

Після підбиття підсумків роботи облдержадміністрації за  рік, що минає, у ході розширеної прес-конференції Борис Петров коротко зупинився на основних пріоритетах діяльності на рік наступний. За словами очільника області для цього було  детально аналізовано існуючі програми розвитку Запорізької області у всіх сферах.

- Головна наша мета - підвищення якості життя населення і відповідно - довіри до чинної влади, - зазначив Борис Петров. - Для цього плануємо провести сертифікацію системи управління і оптимізувати діяльність обласних і районних державних адміністрацій. Плануємо впроваджувати інноваційні технології, привести свою роботу і послуги у відповідність до міжнародних стандартів ISO-9001. У 2008 році Запорізька облдержадміністрація намагалася сертифікуватися за ISO-9001. Проте результати цієї роботи залишилися на папері. Ми вже ведемо переговори з двома відомими німецькими компаніями, що готові провести цю роботу в короткі терміни.

У числі інших інновацій  Борис Петров називає впровадження системи корпоративного інформування і навчання для працівників обласної і районних державних адміністрацій. Заплановано створення єдиної бази даних, завдяки чому співробітники зможуть отримувати необхідну інформацію в будь-який час, і не залежно один від одного.

Один з головних напрямів діяльності - підвищення інвестиційної привабливості і залучення капіталу в економіку області.

- Ми поставили перед собою завдання увійти до трійки лідерів за обсягами залучених інвестицій, - наголосив очільник області. - Прогнозується стабільний розвиток індустріального комплексу, збільшення обсягів промислового виробництва, зокрема, шляхом реалізації потужних інвестиційних проектів. Один з напрямів - підготовка територій для створення індустріально-промислових парків. Вже проведено перший навчальний семінар для заступників голів райдержадміністрацій.

Серед пріоритетів розвитку Запорізької області також визначено:

- забезпечення екологічної безпеки та контроль за ефективним використанням коштів екофондів;

- активна соціальна політика, зокрема, турбота про дітей, молодь, створення умов для людей з обмеженими можливостями, адресна допомога малозабезпеченим;

- робота з виконання Указу Президента України про шефство над Збройними силами України та патріотичне виховання молоді.

- Окремим напрямком ми виділяємо розвиток Запорізької області як історико-культурного, курортного і туристичного регіону, - підкреслив Борис Петров. - За історико-культурною значимістю наша область сьогодні посідає друге місце в Україні. У нас близько 80 об'єктів, які потребують особливої уваги і підтримки, зокрема о. Хортиця, заповідник «Кам'яна могила», замокнув Попова та інші. Наступного року ми також плануємо значно підвищити рівень фестивалю «Покрова на Хортиці» і запросити на нього Президента України.

Усі визначені пріоритетні напрями діяльності облдержадміністрації будуть представлені на розгляд громади для коригування та конкретизації задач на наступний рік.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі