Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

13 запоріжанок отримали почесне звання «Мати-героїня»

16 грудня 2010 - 10:58

13 запоріжанок отримали почесне звання «Мати-героїня»

Указом Президента України Віктора Януковича 13 жительок Запорізької області, що виховують 5 і більше дітей, отримали почесне звання «Мати-героїня» за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення  умов для їх всебічного розвитку.

Серед жінок, яких відзначив Президент,  найбільше дітей виховують у двох сім’ях, що проживають у місті Запоріжжя: дев’ятеро хлопчиків та дівчаток ростить Світлана Швець і вісім – Алла Коваленко.

По семеро дітей у родині Альбіни Крутько, що проживає у селі Жовтневому Токмацького району, та Галини Пєтухової з села Охримівка Якимівського району. Ще чотири матері-героїні виховують по шестеро дітей – Тамара Асєєва, Людмила Блудова, Ганна Жейнова та Надія Мороз. І пятеро дітей зростають у родинах Людмили Бленчевської, Клавдії Команчі, Любові Костоглод, Марії Блощук та Ольги Микало. 

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров приєднується до слів вдячності та шани, що звучать на адресу цих сильних духом жінок.

- Своїм подвигом і працьовитістю ці жінки доводять, що материнство – це справді важлива місія жінки. Запорізький край має пишатися такими людьми, - зазначає Борис Петров. - Низький уклін героїням за їх нелегку працю у справі виховання дітей. Хай вони з гордістю носять це почесне звання, що заслужили своєю самовідданістю, безліччю безсонних ночей, проведених біля ліжечок дітей. Хай будуть здоровими та щасливими мами, їхні діти та близькі люди. Бажаю їм злагоди, добробуту, мирного неба та впевненості у завтрашньому дні.

Відзначимо, що звання «Мати-героїня»  засновано у роки Великої Вітчизняної війни, що забрала мільйони життів радянських людей. Більшість загиблих на фронтах чоловіків були молодого і середнього віку. Населення країни значно скоротилося. Тож введення звання “Мати-героїня” і однойменного ордена особливо підкреслювало гостроту потреби країни у молоді, у новому поколінні будівничих  держави.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі