Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не всі працівники підприємств ЖКГ регіону отримують зарплату вчасно

15 грудня 2010 - 15:59

Не всі працівники підприємств ЖКГ регіону отримують зарплату вчасно

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Дмитро Свіркін, заборгованість із заробітної плати на підприємствах галузі станом на 13.12.2010 складає 1588,9 тис. грн.

При цьому посадовець відзначив, що список підприємств-боржників поповнило КП «Облводоканал», яке заборгувало своїм працівникам понад 900 тис. грн. Виникнення заборгованості пояснюється системною несплатою  за надані послуги КП «Чиста Вода-Бердянськ». Керівництво КП «Облводоканал» звернулося до господарського суду з метою примусового стягнення дебіторської заборгованості з ТОВ «Чиста Вода-Бердянськ».

Серед боржників числиться і Бердянське комунальне шляхо-експлуатаційне підприємство (КШЕП). Однак тут причина заборгованості – вивезення стихійних звалищ з прибережних районів міста на суму 168,5 тис. грн. Цей вид роботи не входить до затверджених тарифів для населення і є збитковим для підприємства. Бердянське КШЕП провело перерахунок тарифу та надало його на розгляд Бердянської міської ради. Введення нового тарифу дозволить остаточно погасити заборгованість із заробітної плати працівникам.

Дещо складніша ситуація на КП «Дніпрорудненський водоканал», загальна сума заборгованості із заробітної плати якого сягає 356 тис. грн.. З 01.12.2009 підприємство визнано банкрутом. Питанням виплати зарплати працівникам займається ліквідатор, якому передано майно підприємства. Однак виплата заборгованості можлива тільки після проведення процедури оцінки та реалізації ліквідованого підприємства.

У цьому контексті важливо відзначити, що загальна заборгованість населення за послуги, надані підприємствами житлово-комунального господарства, станом на 01.11.2010 складала 51556,68 тис. грн. А виплата заробітної плати працівникам підприємств ЖКГ залежить, зокрема, і від рівня розрахунків населення за спожиті послуги.

Питання виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства перебуває на постійному контролі  заступника голови облдержадміністрації Лариси Мефьодової.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі