Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області до епідемічного порогу ще далеко

6 грудня 2010 - 13:01

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів щотижневу оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів. У заході взяли участь перший заступник голови ОДА Олексій Литвин (стажування), заступники голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова та Микола Ярмощук.

На початку наради голова ОДА Борис Петров повідомив, що у зв’язку з переходом його заступника Геннадія Фукса на нову роботу відтепер на цю посаду проходить стажування досвідчений управлінець Петро Гончарук.

Про цінову ситуацію на ринках регіону доповіла начальник головного управління економіки ОДА Елла Слепян. Як повідомила посадовець, за результатами листопада зниження цін зафіксовано по дев’яти позиціях, зокрема, на свинину, цукор, крупу гречану, капусту, моркву, яблука, яйця. Навпаки, зросла ціна на пшоно (у зв’язку з неврожаєм), молочні вироби (сезонне подорожчання), рис (знову ажіотажний попит), а також ще по 16 позиціях різноманітних продуктів.

З метою втримання цінової ситуації у межах розумного керівництво регіону щосуботи організовувало проведення продовольчих ярмарків у Запоріжжі, а також у всіх містах обласного значення. Протягом листопада на ярмарках реалізовано 330 тисяч тонн продуктів. Товарообіг на зазначених ярмарках складає близько 3,5 млн. грн..

Цієї п’ятниці планується проведення розширеної селекторної наради з керівниками територій щодо цінової ситуації на продовольчих ринках регіону.

За інформацією головного фінансового управління облдержадміністрації, за 11 місяців поточного року дохід всіх місцевих бюджетів складає 2,5 млрд. грн., або 102,4 % до плану. Всі території крім Запоріжжя виконали запланований бюджет.

Щодо епідеміологічної ситуації у регіоні присутніх поінформував головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв. Протягом минулого тижня тільки в обласному центрі до лікарів звернулись 6,5 тисяч людей. Крім того, 66% тих, що захворіли – діти до 14 років. Разом з тим, Анатолій Севальнєв запевнив присутніх, що до епідемічного порогу ще далеко, школи також на карантин поки що закривати ніхто не планує.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі