Виробники сиру в Запорізькій області виготовляють якісну продукцію із натуральної сировини. У цьому голова облдержадміністрації Борис Петров пересвідчився особисто під час знайомства з роботою ВАТ «Приазовський сирзавод».
Борис Петров побував на усіх етапах виробництва сиру, продегустував продукцію підприємства і визнав, що приазовський сир дуже смачний. Голова правління ВАТ «Приазовський сирзавод» Василь Хелемендик розповів, що за радянських часів на заводі виготовляли лише один сорт сиру. Залучення ж інвестицій у роки незалежної України дозволило збільшити потужність підприємства, асортимент продукції, розширити ринок збуту. На сьогодні завод реалізує свою продукцію у Запорізькій, Дніпропетровській областях та в Криму. Молоко для виготовлення продукції постачають переважно фізичні особи, яких близько 5 тисяч. При повній забезпеченості сировиною завод може виробляти до 120 тонн твердого сиру на місяць, 60 т вершкового масла та 100 т плавлених сирів.
Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації