Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада та бізнес мають підтримувати постійний діалог

25 листопада 2010 - 16:05

Влада та бізнес мають підтримувати постійний діалог

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин (стажування) провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Насамперед Олексій Литвин зазначив, що враховуючи сьогоденні настрої підприємців, важливо проводити спільні заходи за участю як представників обласної влади, так бізнесу. Діалог між владою та бізнесом має підтримуватись постійно, адже тільки так можна почути один одного.

Посадовець повідомив, що сьогодні зранку він мав можливість поспілкуватися з підприємцями, які з акцією протесту проти прийняття нового Податкового кодексу України вийшли до стін обласної державної адміністрації. Коментуючи свою зустріч з мітингувальниками, він висловив переконання, що сьогодні формується новий клас підприємців.

- Це активні, небайдужі люди, які висувають владі свої вимоги. Саме вони є базою для подальшого розвитку держави та опорою для Президента України, - поділився міркуваннями О.Литвин. Разом з тим, представник обласної виконавчої влади зазначив, що Податковий кодекс необхідний для нормального розвитку країни, і той документ, проти якого виступають представники малого бізнесу, містить багато розумних речей, хоча є і певні недоліки. Перший заступник голови облдержадміністрації повідомив, що Борис Петров при особистій зустрічі з Президентом України обов’язково зверне увагу Глави держави на позицію запорізьких підприємців.

Далі члени координаційної ради зосередились на порядку денному, основним питанням якого була презентація проектів розвитку малого підприємництва.

У ході наради було презентовано сім бізнес-проектів: «Побудова системи залучення до розвитку малого та середнього бізнесу Запорізької області», «Впровадження навчальної антистресової тренінгової програми для керівників підприємств малого бізнесу та приватних підприємців», «Моя життєтворчість» - створення проектного інкубатора з залученням молоді, у тому числі з особливими потребами, «Сільський зелений туризм – альтернатива безробіттю на селі», «Регіональне періодичне бізнес-видання», «Комплексна дистанційна (електронна) система підтримки малого бізнесу „Агент”», «Розвиток регіонального підприємництва за допомогою активного просування в Інтернет». Кращі з них будуть включені до Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2011-2012 роки.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі