Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавська дисципліна має дотримуватись неухильно

24 листопада 2010 - 13:08

Виконавська дисципліна має дотримуватись неухильно

У ході засідання колегії обласної державної адміністрації заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук поінформував про стан виконавської дисципліни та персональну відповідальність щодо забезпечення максимально якісного виконання завдань, визначених розпорядженнями голови облдержадміністрації, у встановлені терміни.

Перш за все Станіслав Лимарчук наголосив, що питання виконавської дисципліни посідає пріоритетне місце в діяльності Президента України та Уряду, тож обласна влада з великою відповідальністю ставиться до виконання цього завдання.

З метою вдосконалення контрольної діяльності та зміцнення виконавської дисципліни видано два розпорядження голови облдержадміністрації від 28.07.2010 № 239 «Про забезпечення належного рівня контрольної діяльності та виконавської дисципліни» та від 07.09.2010 № 288 «Про Порядок здійснення моніторингу виконавської дисципліни в Запорізькій обласній державній адміністрації».

Станіслав Лимарчук повідомив, що облдержадміністрація постійно відшукує нові форми та методи організації контролю документів, зокрема, запроваджено «Дні контролю», здійснюється моніторинг виконання Указів Президента України.

Проте, незважаючи на вжиті заходи, в області є поодинокі випадки, коли, приміром, завдання, визначені у розпорядженнях голови облдержадміністрації, виконуються не в повному обсязі.

З метою недопущення таких ситуацій у подальшому у вересні поточного року фахівці облдержадміністрації проаналізували надання повторних доручень. За результатами перевірки виявлено, що протягом дев’яти місяців допущено 12 порушень виконавської дисципліни стосовно чотирьох документів облдержадміністрації. Серед найбільш поширених – не дотримання термінів та надання інформації не в повному обсязі. Зауваження стосувались Приазовської, Пологівської, Вільнянської, Кам’янсько-Дніпровської, Якимівської райдержадміністрацій.

У зв’язку з цим голова обласної державної адміністрації Борис Петров попросив надати йому список з трьох найбільш сумлінних керівників райдержадміністрацій, які чітко дотримуються виконавської дисципліни, а також трьох керівників райдержадміністрацій, до яких у ході перевірки виникло найбільше претензій.

- Мені не хочеться напередодні нового року псувати людям настрій, однак це моя робота. В Адміністрації Президента України питання виконавської дисципліни перебуває на особливому контролі, тож і тут не чекайте на поступки, - попередив голова облдержадміністрації Борис Петров.

У свою чергу Станіслав Лимарчук наголосив, що покращення виконавської дисципліни, неухильне та своєчасне виконання документів – це персональна відповідальність керівників усіх рівнів.

Для виправлення ситуації до кінця року у районах планується провести спеціалізовані семінари, а також запровадити електронний облік документів із зазначенням виконавців.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі