Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Китайські інвестори налаштовані будувати підприємства у Степногірську

11 листопада 2010 - 13:30

Китайські інвестори налаштовані будувати підприємства у Степногірську

Керівники  Запорізької обласної влади провели робочу зустріч з делегацією Китайської Народної Республіки, яку очолює Надзвичайний та Повноважний посол в Україні Чжан Сіюнь.

Голова облдержадміністрації Борис Петров висловив подяку китайським партнерам за участь у Міжнародному інвестиційному форумі, що триває у Запоріжжі. У свою чергу пан посол відзначив високий рівень організації заходу  та склад делегацій.

- Візит Президента України до Китаю значно підвищив інтерес до вашої країни, - зазначив  пан Чжан Сіюнь. – Ваш, Борисе Федоровичу, виступ на відкритті Форуму переконав нас, що у Запорізькому регіоні дійсно працюють керівники, які розуміють, як створити привабливий інестиційний клімат, чим зацікавити інвесторів, ми почули конкретні зрозумілі пропозиції. Запорізька область – центр промислового розвитку, хоча ми також побачили перспективи розвитку туристичного напрямку, рекреаційної галузі.

Для Запорізького регіону цікавий досвід китайців у розвитку енергозберігаючих технологій, залученні іноземних інвестицій і реформуванні сільського господарства, особливо тваринницького комплексу.

- Ми домовились, що шановний пан посол особисто буде займатись вирішенням питань щодо залучення китайських інвестицій до Запорізького регіону, - повідомив Борис Петров. - Першою ластівкою стане реалізація проектів у місті Степногірськ. На сьогодні це депресивна територія і ми маємо намір серйозно займатись її розвитком. Насправді ж цікавих проектів набагато більше і обласна влада готова активно співпрацювати з інвесторами та забезпечити повний супровід проектів - від задуму до реалізації.

Завдяки постійному обміну візитами між урядовими делегаціями українці отримують більше інформації про торговельно-економічні і культурні досягнення Китайської Народної Республіки, туристичні можливості країни, що сприяє подальшому поглибленню співпраці і дружніх зв'язків.

Тільки за I півріччя 2010 зовнішньоторговельний обіг послуг між Запорізькою областю і КНР склав майже 8 млн.дол. (збільшився на 43%). У порівнянні з I півріччям 2009 року майже в 2 рази збільшився експорт послуг із Запорізької області, пов'язаних з дослідженнями і розробками.

Найбільш тісно Запорізька область співпрацює з містом Чунцин. Цього року виповнилось 10 років з моменту підписання угоди про партнерство у торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах між Урядом міста Чунцин та Запорізькою облдержадміністрацією. Керівництво області налаштоване і надалі поглиблювати і розвивати взаємовигідні зв’язки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс