Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Створення інвестиційного клімату в регіоні – задача обласної влади»

10 листопада 2010 - 14:31

Програму розвитку Запорізького краю та нові перспективні інвестиційні проекти презентував голова облдержадміністрації Борис Петров  під час роботи IV Міжнародного інвестиційного форуму. Очільник області підкреслив,  що роботу по залученню інвестицій в економіку регіону очолює обласна державна адміністрація.

- Обласна влада ефективно координує  діяльність обласних структур в питаннях економіки і інвестиційних процесів, оперативно вирішує питання, пов'язані із землею, максимально спрощує дозвільні процедури та забезпечує повне супроводження  інвестпроектів. Банк інвестиційних програм постійно оновлюється і сьогодні налічує близько 70 проектів, цікавих для економіки регіону загалом  та представників бізнесу. Наша задача - зробити усе можливе для того, щоб забезпечити розвиток регіону і його фінансову стабільність за будь-яких умов, - наголосив Борис Петров.

Серед перспективних проектів, які представив голова ОДА , – напрацювання у  таких напрямках  як енергетика, логістика, розробка корисних копалин тощо. Один з них - проект з модернізації газотранспортної системи України. Його  реалізація дозволить економити понад 1 млрд. кубометрів газу щорічно. У сфері логістики Борис Петров звернув увагу на  проекти з реконструкції аеродромного комплексу «Міжнародний аеропорт Запоріжжя»,  а також по відродженню транспортної потужності судноплавних річок  Дніпро і Південний Буг.

Разом з тим, голова обласної державної адміністрації акцентував увагу учасників заходу на тому, що область зацікавлена  не тільки в  масштабних проектах, а й у розвитку, наприклад, дрібного фермерського господарства. До того ж в регіоні набирає обертів програма інтенсивного розвитку аграрного комплексу.

- Не треба забувати й про високий потенціал рекреаційної галузі та туризму, - наголосив голова облдержадміністрації. Крим відрізняється від нашого Азовського узмор'я лише більшою віддаленістю від центру України. Море наше -  тепліше, а пляжі - піщані. Приходьте, будуйте нові курорти, модернізуйте ті, що існують. Запорізька область має величезний потенціал для реалізації проектів будь-якого рівня. І я запрошую всіх до взаємовигідної і плідної співпраці. Ми відкриті для будь-яких ваших пропозицій і готові активно їх підтримувати, - завершив запрошенням Борис Петров свій виступ на інвестиційному форумі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс