Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров відкрив IV Mіжнародний інвестиційний форум

10 листопада 2010 - 13:22

IV Mіжнародний інвестиційний  форум, започаткований за ініціативи обласної державної адміністрації,  розпочав свою роботу у виставковому центрі «Козак Палац». Форум проходить за партнерської підтримки Міністерства економіки України, Державної агенції України з інвестицій і розвитку, Торгово-промислової палати України та інших організацій, зацікавлених у поліпшені інвестиційного клімату в регіоні. Серед учасників форуму - Надзвичайний та Повноважний посол Фінляндії, Китайської республіки, Повноважний представник Президента Російської Федерації в Уральскому федеральному окрузі та інші посадовці. В рамках форуму планується підписання протоколу про співпрацю між Запорізьким регіоном та Челябінською областю Російської Федерації.

Відкриваючи форум, голова облдержадміністрації Борис Петров підкреслив, що на урочистому заході присутні представники ділових кіл Росії, Фінляндії, Китаю, Америки, що  є ознакою високого рівня зацікавленості з боку потенційних інвесторів до можливостей нашого регіону та країни.

- Мені дуже приємно, що саме Запорізька область має чудову можливість об’єднати високопосадовців та бізнесменів такого високого рівня. Крім того, це демонструє прагнення нашої держави до розвитку та зміцнення економіки, до запровадження нових потужних промислових гігантів, до покращення життя громадян.

Міністр регіонального розвитку та будівництва  України Володимир Яцуба засвідчив готовність уряду працювати у відповідності до вимог потенційних інвесторів. Урядовець зачитав присутнім вітання від Президента України Віктора Януковича та побажав учасникам форуму успішної роботи.

Про позитивні зрушення в стратегії розвитку держави висловлювалися й учасники форуму. Зокрема, Надзвичайний та Повноважний посол Китайської народної республіки Чжан Сіюнь зазначив, що попри давні ділові стосунки з регіоном саме зараз він розуміє, наскільки серйозно налаштована влада Української держави на успішний розвиток.

- Між нашою країною та Запорізьким регіоном існують багаторічні взаємовідносини, у тому числі, в бізнесі. Втім, після візиту до Китаю українського Президента зацікавленість з боку китайських інвесторів, у тому числі й до Запорізького регіону, стала ще більшою, - запевнив дипломат.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.