Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фінські інвестори бажають працювати в Запорізькому регіоні

9 листопада 2010 - 15:09

Відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова з Надзвичайним та Повноважним Послом Фінляндії в Україні Крістером Міккелссоном. У заході взяли участь голова правління компанії «Конекрейнс» Стіг Густавсон, голова правління ЗАТ «Конекрейнс Україна» Олександр Сакара та генеральний директор ЗАТ «Запоріжкран» Філіп Він’єрон.

Голова облдержадміністрації Борис Петров привітав високих гостей на запорізькій землі та повідомив, що регіон готується до знакової події – проведення IV Міжнародного інвестиційного форуму.

- Ми покладаємо великі сподівання на цей міжнародний форум. Обласна влада зробила все можливе, щоб розширити коло його учасників, вивести захід на інший, більш високий рівень. Ми сподіваємось ближче познайомитись з майбутніми інвесторами, продемонструвати потенціал регіону, - зазначив Борис Петров. Очільник регіону запросив фінських гостей відвідати Козак-Палац, де проходитиме IV Міжнародний інвестиційний форум.

Також голова обласної державної адміністрації окреслив подальші пріоритети розвитку регіону. Зокрема, керівник обласної виконавчої влади підкреслив, що вбачає майбутнє Запорізького регіону за розвитком туризму та логістики.

Голова правління компанії «Конекрейнс» Стіг Густавсон підтримав цю позицію і висловив переконання, що це вірний орієнтир для розвитку бізнесу. Також Стіг Густавсон відзначив наявні зміни, які відбулися в Україні за останній рік.

- Приємно бачити стабільність у вашій країні, а також відсутність політичних дебатів. У нас залишаються ще деякі проблемні питання, але я переконаний, що разом подолаємо ці перешкоди. Ми бажаємо залишитись працювати на вашому ринку, продовжуватимемо створювати робочі місця, вкладати інвестиції та ділитись новітніми технологіями, - зазначив голова правління компанії «Конекрейнс».

У ході обговорення поточних питань ведення бізнесу на території Запорізького краю Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон зазначив, що у Фінляндії є інвестори, які бажають прийти на ринок України, зокрема і Запорізької області, але  побоюються бюрократичних проявів.

- Президент України визначив, що створення інвестиційного клімату – це питання №1 для подальшого розвитку держави. У Запорізькій області я особисто гарантую, що представники обласної виконавчої влади пліч-о-пліч з інвестором будуть вирішувати всі поточні питання. По можливості, ми будемо усувати всі труднощі та перешкоди разом, - запевнив Борис Петров.

Також перший заступник голови ОДА Олексій Литвин (стажування) повідомив, що за ініціативи очільника регіону фахівці однієї з канадських компаній чотири місяці вивчатимуть у регіоні умови відкриття та ведення бізнесу. Щодо всіх виявлених бюрократичних моментів будуть напрацьовані  пропозиції та направлені Президенту та Прем’єр-міністру України.

По завершенні зустрічі сторони обмінялись пам’ятними подарунками.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі