Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджет 2011 року – першочергове питання для області

3 листопада 2010 - 15:31

Які видатки та прибутки чекають область у наступному бюджетному році –це питання стало головною темою профільної наради, яку провів голова облдержадміністрації Борис Петрова. У заході з питання формування обласного бюджету на 2011 рік також взяли участь голова обласної ради Павло Матвієнко, голова обласної податкової державної адміністрації Олексій Тімарцев, заступники голови ОДА Геннадій Фукс, Микола Ярмощук, заступник голови  обласної раді Олександр Клепаков та інші посадовці.

За інформацією фінансового управління облдержадміністрації  за 10 місяців поточного року зберігається тенденція з перевиконання бюджету, але є питання щодо збільшення доходної частини на наступний рік. Це пов’язано в першу чергу з прийняттям Податкового кодексу та зміною структури наповнення місцевих бюджетів.  Також проблемою  залишається дефіцит бюджету обласного центру. Одним із важливих завдань для області є включення  специфічних об’єктів на фінансування з державного бюджету на наступний рік - це в першу чергу будівництво мостів, реконструкція обласної дитячої клінічної лікарні та інші. За словами глави області, крім того будуть збільшуватися соціальні видатки, що вже закладено у  новому Податковому кодексі.

Головні  резерви наповнення бюджету фахівці вбачають у податку з доходів фізичних осіб та земельні податки. За твердженням податківців, у першому випадку для спеціалістів стоїть завдання виведення заробітної плати з тіні, завдяки цьому можна буде отримати додаткові кошти по податку з доходів фізичних осіб, які складають левову частку доходів в місцеві бюджети. Податківці очікують, що в наступному році приріст надходжень за рахунок цього податку складе близько 8-10%. Але резервом номер один все ж таки  на нараді назвали доходи від сплати за землю.

- За нашими розрахунками тільки в межах міста Запоріжжя ми можемо отримати додатково близько 70 мільйонів гривень, - повідомив заступник голови облдержадміністрації  Геннадій Фукс. – Ми  будемо цього досягати за рахунок перегляду актів постійного користування, переходу на нову нормативно-грошову оцінку землі. Навіть враховуючи те, що за три роки нам вдалося збільшити доходи в бюджет від сплати за землю втричі,  резерв та потенціал ще є великий.

За підсумками наради голова облдержадміністрації Борис Петров доручив створити відповідні робочі групи з відпрацювання прибуткової та видаткової частини бюджету.

- Вирішення проблемних питань не повинно залежати від особистості, має працювати система. Ми маємо в короткі строки опрацювати всі бюджетні питання. Тому від сьогодні повинні розпочати роботу три групи. Перша має працювати над дохідною частиною, друга - максимально опрацювати всі видатки по регіону, й третя – це територіальна група, яка зобов’язана долучити до цієї роботи території, - резюмував  Борис Петров.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі