Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкцію обласної дитячої лікарні контролює центральна влада

2 листопада 2010 - 13:03

Голова облдержадміністрації Борис Петров відвідав обласну дитячу лікарню та перевірив хід робіт з реконструкції об’єкту.  За словами очільника області це будівництво знаходиться на особистому контролі в Президента України Віктора Януковича. Крім того, медичний заклад має вагоме значення для всієї Запорізької області.  У реконструйованому крилі планують відкрити сучасне  відділення дитячої онкології та  реанімації новонароджених.

Завершити реконструкцію першої черги будівництва планують вже до кінця поточного року. Наразі і коштів, і будматеріалів для того, аби виконати запланований обсяг достатньо. Керівництво лікарні поінформувало голову облдержадміністрації про те, що проблем у веденні робіт не має, відношенням до реконструкції з боку підрядника вони задоволені. Робота на будмайданчику кипить щоденно, працюють будівельники у декілька змін. Будівництво ведеться з урахуванням сучасних вимог до планування медичного закладу. Борис Петров нагадав, що здача першої черги об’єкту запланована  вже на середину грудня і відставання від графіка недопустиме.

- Для нас дуже важливо завершити цей об’єкт вчасно, - наголошує голова ОДА. – Адже він має велике значення для всієї області. Ми маємо освоїти всі отримані  ресурси. Ті кошти які виділялися з обласного бюджету  вже використані. Тепер, маємо освоїти гроші виділені із держбюджету. Виділення коштів з обласного бюджету заплановано і в наступному році.  Наразі, завершуються розрахунки та графік ведення робіт. Маємо всі перспективи повністю завершити розпочату реконструкцію у 2011 році. А в грудні  2010 –го - здати першу чергу.

Завершення реконструкції в цьому році обійдеться в понад  17 млн. грн. Близько 5 млн. грн. надійшли з обласного  бюджету , 12 мільйонів 700 тисяч гривень  -  зі стабілізаційного фонду держбюджету. На момент реконструкції  в лікарні скоротилася кількість ліжко-місць, з 450 до 315. Працюють 3 корпуси  установи.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі