Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відшукує всі можливості для забезпечення розвитку територій

8 вересня 2010 - 11:46

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев

У ході сорок другої сесії Запорізької обласної ради п’ятого скликання перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев ознайомив депутатів обласної ради зі звітом облдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2010 рік за підсумками І півріччя.

У доповіді перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев детально зупинився на позитивних показниках розвитку реального сектору економіки, зовнішньоекономічного обігу товарів, ситуації у сільському господарстві регіону та будівельній галузі.

Зокрема, посадовець звернув увагу присутніх на той факт, що позитивна динаміка розвитку у вищезазначених напрямках, почала спостерігатися відтоді, коли до влади прийшла нова команда під керівництвом голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова.

Разом з тим, Володимир Кальцев відзначив, що в області існує ряд проблемних питань, які потребують фінансування зі стабілізаційного фонду держбюджету. На сьогодні з вищезазначеного фонду область вже отримала 4 млн. грн.., які спрямовані на реконструкцію спеціалізованої школи «Інтелект» у смт. Кушугум. Тож, наразі головне завдання – у найкоротші строки отримати зі стабілізаційного фонду залишок коштів, а це понад 16 млн. грн.

Також керівництво облдержадміністрації проводить роботу щодо залучення додаткових коштів з держбюджету на будівництво першої черги групового господарсько-питного водопроводу південно-західної частини регіону. Крім того відпрацьовується питання про виділення коштів на завершення будівництва об’єктів газифікації з високим рівнем готовності.

Однак, пріоритетним напрямком роботи облдержадміністрації повсякчасно залишається питання залучення коштів іноземних інвесторів. У регіоні розроблена та реалізується Програма забезпечення міжнародного інвестиційного іміджу Запорізької області, Стратегія залучення іноземних інвестицій в економіку Запорізької області, Стратегія регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року. Значним досягненням в соціально-економічному розвитку сільських громад є успішне завершення першої фази Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", яка реалізувалася протягом 2008-2010 років. На умовах співфінансування було акумульовано понад 6 млн. грн., з яких 50% склали кошти Проекту, 10% - обласного бюджету та 40% - кошти сільських громад і місцевих бюджетів. В рамках цієї ініціативи відновлено 53 соціально важливі обєкти  45-ти сільських рад області.

  Дає певні результати і робота щодо залучення інвестицій. В області працюють такі компанії як ТОВ СП «Нібулон», проводиться реконструкція ВАТ «Завод напівпровідників», ведеться будівництво Васинівського гірничо-збагачувального комбінату, вітрових електростанцій у Приазовському, Приморському та Бердянському районах та ін.

Над створенням сприятливого інвестиційного клімату, а відповідно і над забезпеченням сталого економічного розвитку регіону, працює Комітет з економічних реформ  у Запорізькій області. Наразі були затверджені деякі доповнення та зміни до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року, які передбачають уточнення та конкретизацію інвестиційних проектів курортно-туристичного напрямку.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни